nerdeneredenerdenerede

Kapı Vizesiyle Gidilen Ülkeler: Türkiye’den Kapı Vizesiyle Seyahat Edilebilen 44 Ülke

Kapı Vizesiyle Gidilen Ülkeler: Türkiye’den Kapı Vizesiyle Seyahat Edilebilen 44 Ülke

Daha önce vizesiz seyahat edilebilen ülkeler yazısında bahsettiğim gibi, seyahat sırasında Türk vatandaşlarından vize talep etmeyen pek çok ülke bulunuyor. Bazılarına pasaportunuz ile bazılarına da sadece kimliğinizi göstererek giriş yapabiliyorsunuz. Fakat kolay giriş yaptığımız ülkeler yalnızca bunlarla sınırlı değil. Bir de kapı vizesi ve online vize kavramları bulunuyor.

Kapı vizesi isminden de kolay bir şekilde anlaşılabileceği üzere ülkelerin sınır kapılarında alınan vizeye verilen isimdir. Yani kapı vizesi talep eden ülkelerde seyahatinizi planlıyor, uçak biletinizi alıyor ve hatta ülkeye geliyorsunuz. Daha sonra sınır kapısında belirli bir güne kadar geçerli olan kapı vizenizi kısa süre içerisinde alabiliyorsunuz. Gün sınırlamaları ve ücretler ise ülkeden ülkeye değişiklik gösterebiliyor. Fakat kapı vizesi her ne kadar pratik bir uygulama olsa da bilmeniz gereken bazı detaylar bulunuyor. Her şeyden önce kapı vizesini alabilmek için birtakım belgeleri yanınızda bulundurmanız şart. Bu belgeler olmadan çok büyük ihtimalle vize talebiniz geri çevriliyor ve yaptığınız tüm masraflar ne yazık ki yanıyor. Diğer bir yandan kapı vizesi için istenilen evraklar genellikle oldukça kolay alınabilecek belgeler oluyor. Ülkeden ülkeye değişiklik gösterdiği için kesin bir bilgi vermemekle birlikte, genel olarak talep edilen belgeler şu şekildedir;

  • Minimum bir yıl geçerlilik süresi olan pasaportunuz
  • Dönüş için biletleriniz
  • Otel rezervasyonu veya konaklayacağınız yer ile ilgili kanıt olabilecek bir belge
  • Size verilecek kapı vizesi formu
  • Ülkenin talebine göre istenilen sayı kadar biyometrik fotoğraf
  • Sağlık sigortası
  • Ülkenin istediği sürelik banka hesap dökümleri

Tüm bu belgeleri eksiksiz bir şekilde yanınızda getirdiğiniz zaman ve vize ücretini de ödediğiniz takdirde ülkeye girişiniz için hiçbir engel bulunmuyor. Faydalanabileceğiniz bir diğer kavram ise online vize uygulaması. Bu uygulama vize alma sürecinde karşınıza çıkan tüm bürokratik adımları kolay bir şekilde internet üzerinden yapmanıza olanak sağlıyor. Fakat her ülke online vize uygulamasına izin vermiyor. Eğer online vize uygulamasının olduğu bir ülkeye giriş yapmak istiyorsanız, yalnızca gerekli pasaport bilgileriniz ile internet üzerinden başvuru yaparak vizenizi alabilirsiniz. Gelin bir de hangi ülkelerin kapı vizesi veya online vize ziyaret edilebildiğine göz atalım.

1. Bahamalar

Bahamalar

Bahama Milletler Topluluğu’na kapıda vize alarak giriş yapabilirsiniz. Seyahatinizin uzunluğuna bağlı olarak ülkede sekiz aya kadar konaklayabiliyorsunuz. Kalmak istediğiniz süreye bağlı olarak kapı vizesinin ücreti de değişiklik gösteriyor. Yanınızda altı aydan uzun süre geçerli olan bir pasaport, uçak ve konaklama biletleri, üç adet biyometrik fotoğraf, kimlik fotokopisi, seyahat sağlık poliçesi, banka hesap dökümleri ve banka hesap dökümlerinin de mutlaka bulunması şartı aranıyor.

2. Bahreyn

Bahreyn

Bahreyn, Umman, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt ve Suudi Arabistan haricindeki tüm ülkelerden vize talep ediyor. Fakat Bahreyn’de online vize uygulaması bulunuyor. Ayrıca yeşil pasaportunuz varsa vize almanız gerekmiyor. Online vize alacaksanız maksimum bir ay süreli bize alabiliyorsunuz. Eğer özel bir sebep varsa bu süreyi iki hafta daha uzatabiliyorlar. Bahreyn’e giderken yanınızda mutlaka dönüş uçak bileti belgesi, banka dökümleri, pasaport ve kalacağınız yer ile ilgili bir kanıt görmek istiyorlar.

3. Birleşik Arap Emirlikleri

Birleşik Arap Emirlikleri

Birleşik Arap Emirlikleri de tıpkı Bahreyn gibi online vize ile giriş yapmaya olanak tanıyor. Burada farklı online vize çeşitleri bulunuyor. İsterseniz altmış gün içerisinde maksimum otuz gün kalmak üzere tek girişli veya çok girişli vize talep edebiliyorsunuz. Aynı şekilde ülkede doksan güne kadar kalmak için de tek girişli veya çok girişli vize alabiliyorsunuz. Fakat doksan günlük vizenin çıkması bir ay kadar sürebiliyor. Dahası Birleşik Arap Emirlikleri ziyaret edecek misafirlerden oldukça kapsamlı belgeler istiyor. Bu belgeler arasında başvuru formu, iki adet biyometrik fotoğraf, banka dekontu, nüfus cüzdan fotokopisi, uçak bileti ve otel rezervasyonu, öğrenciyseniz öğrenci belgesi, evliyseniz evlilik cüzdanı, üç alık banka dökümü ve eğer işveren iseniz vergi levhası isteniyor.

4. Cape Verde

Cape Verde

Cape Verde’ye pratik bir şekilde kapıda vize alarak girebiliyorsunuz. Ülkeye girdikten sonra havalimanında 25 dolar gibi bir ücret karşılığında vizenizi alabiliyorsunuz.

5. Cibuti

Cibuti

Cibuti de Türk vatandaşlarına online vize kolaylığı sağlayan ülkelerden bir tanesi. Gerekli belgeleri temin edip online vizeye başvurduktan sonra ülkede maksimum doksan gün boyunca konaklayabiliyorsunuz. Online vize için gerekli belgeler arasında başvuru formu, geçerli bir pasaport, iki adet biyometrik fotoğraf, banka hesap dökümleri, nüfus cüzdanı fotokopisi, uçak ve otel rezervasyonu ve ayrıca sarıhumma aşısı sertifikası bulunuyor.

6. Doğu Timor

Doğu Timor

Doğu Timor da kapıda vize ile kolay giriş yapılabilen ülkeler arasında bulunuyor. Otuz günlük ziyaretleriniz için birkaç belgeyi yanınızda bulundurup kapıda vizenizi alabiliyorsunuz. İhtiyaç duyduğunuz belgeler arasında pasaport, kimlik fotokopisi, iki adet biyometrik fotoğraf, sağlık poliçesi, uçak bileti, otel rezervasyonu ve banka hesap dökümü bulunuyor.

7. Dominik Cumhuriyeti

Dominik Cumhuriyeti

Dominik Cumhuriyeti’ne gitmek isterseniz, oldukça uygun bir ücret karşılığında bir aylık kapı vizesi satın alabilirsiniz. 2022 yılında bir aylık kapı vizesi ücreti 10 dolar. Gereken belgeler ise hemen hemen diğer ülkeler ile aynı. Pasaport, biyometrik fotoğraf, otel rezervasyonu ve sağlık sigortanızın mutlaka olması gerekiyor.

8. Endonezya

Endonezya

Endonezya hem kapı vizesi uygulamasıyla kolay giriş sağlayan hem de ülkeye girdikten sonra vize sürenizi uzatabileceğiniz bir ülke. Normal şartlarda kapı vizesi otuz günlüğüne veriliyor. Fakat daha uzun süre kalmak istiyorsanız göçmen bürosuna başvurarak vizenizi bir ay daha uzatabiliyorsunuz. Endonezya’ya gitmeden önce yanınızda altı aydan uzun süreli pasaport, otel rezervasyonunu gösteren bir döküman ve banka dökümlerinin bulunması gerekiyor.

9. Ermenistan

Ermenistan

Ermenistan ise Türk vatandaşlarına her iki kolaylığı da sağlayarak hem kapı vizesini hem de online vizeyi kabul ediyor. Vize süreleri yirmi gün ile yüz yirmi gün arasında değişiyor. Elbette ücretleri de aynı şekilde değişiklik gösteriyor. 21 günlük vize için altı dolar, 120 günlük vize için ise otuz bir dolar ödemeniz gerekiyor. Kapıda vize alacaksanız da otuz dolar bir ödeme yapmanız gerekiyor.

10. Etiyopya

Etiyopya

Etiyopya’ya turist vizesi almak istiyorsanız işlemlerinizi online olarak pratik bir şekilde halledebiliyorsunuz. Daha da güzeli vize sonucunuz üç gün gibi kısa bir süre içerisinde size iletiliyor. Etiyopya’ya online başvuru yapmak için altı aydan uzun süre geçerliliği olan bir pasaportunuzun olması ve pasaportunuzun tüm sayfalarının taratılması gerekiyor.

11. Fildişi Sahili

Fildişi Sahili

Fildişi Sahili de online vize uygulamasıyla gidebileceğiniz ülkeler arasında bulunuyor. Vize başvurunuz çok hızlı bir şekilde işleme alınıyor ve en geç iki gün içerisinde sonuç size mail olarak bildiriliyor. Fakat Fildişi Sahili’ne online vize ile giriş yapmak için yalnızca Abidjan Havalimanı üzerinden giriş yapabiliyorsunuz.

12. Gabon

Gabon

Bir Afrika ülkesi olan Gabon’a kapı vizesi ile kolay giriş yapabilirsiniz. Fakat bu kolaylıktan faydalanmak için bazı şartları yerine getirmeniz bekleniyor. Bunlardan bir tanesi pasaportunuzun geçerlilik süresinin altı aydan daha uzun olması. Diğeri her ülkenin istediği gibi uçak bileti ve otel rezervasyonu. Ayrıca ülkenin talep ettiği tüm aşıları da yaptırmanız ve belgelemeniz gerekiyor. Son olarak vizeyi almak için 70 Euro bir ücret ödemeniz isteniyor.

13. Güney Afrika Cumhuriyeti

Güney Afrika Cumhuriyeti

Kapı vizesinin geçerli olduğu bir diğer ülke de Güney Afrika Cumhuriyeti. Otuz gün süreli olan bu vizeyi hava alanından alabilmek için kimlik fotokopisi, pasaport, otel rezervasyonu, sağlık sigortası ve dönüş uçak bileti belgelerinizin yanınızda olması gerekiyor.

14. Haiti

Haiti

Haiti’den de doksan güne kadar konaklama yapabileceğiniz kapı vizesi alabiliyorsunuz. Bu kolay giriş vizesine sahip olmak için hava alanında 10 dolar gibi bir ödeme yapmanız gerekiyor.

15. Irak

Irak

Herhangi başka bir ülkeye uğramadan direkt olarak Irak’a seyahat edecekseniz kapı vizesi kolaylığından yararlanabiliyorsunuz. Fakat bu uygulama yalnızca Necef, Bağdat, Basra ve Musul için geçerli. Ayrıca kapı vizesi genellikle otuz günlük alınabiliyor.

16. Kamboçya

Kamboçya

Kamboçya hem online vize hem de kapıda vize uygulamasına sahip olan ülkelerden. Fakat daha önceden seyahat edenler online vize almanın çok daha güvenli ve uğraşsız olduğunu belirtiyorlar. Online vizeyi almak için önce bir form dolduruyor ve ödeme yapıyorsunuz. Daha sonra birkaç gün içerisinde vizenizin onaylanıp onaylanmadığı size bildiriliyor.

17. Kenya

Kenya

Online vize kolaylığı ile giriş yapabildiğimiz bir diğer ülke de Kenya. Genellikle Kenya vizesi başvuruları 48 saat içerisinde yanıtlanıyor. Başvurunuz ve ülkeye girişiniz sırasında ihtiyacınız olan belgeler arasında başvuru formu, pasaport, biyometrik fotoğraf, otel rezervasyonu, ücret dekontu ve dönüş uçak bileti bulunuyor.

18. Komor Federe İslam Cumhuriyeti

Komor Federe İslam Cumhuriyeti

Bir Afrika ülkesi olan Komor Federe İslam Cumhuriyeti, Türk vatandaşlarının sınır kapısında vize almasına izin veriyor. Ülkeye giriş için önceden belirlenmiş belgeler bulunmasa da tüm ülkelerde olduğu gibi buraya giderken de otel rezervasyonu, dönüş bileti ve pasaport gibi evrakların tam olması gerekiyor.

19. Kuveyt

Kuveyt

Eğer daha önce pasaportunuz ile İsrail’e giriş yapmadıysanız, kapı vizesi ile kolay bir şekilde Kuveyt’e gidebiliyorsunuz. Fakat pasaportunuzda daha önce İsrail’e gitmiş olduğunuz belgenmişse ülkeye hiçbir şekilde giriş yapamadığınızı belirtmek istiyorum. Bunun haricinde kapı vizesi ile doksan güne kadar Kuveyt’te konaklayabiliyorsunuz.

20. Laos

Laos

Laos’a hem kapı vizesi hem de online vize alarak giriş yapılabiliyor. Ülke vize alma işlemi sırasında çok fazla belge talep etmiyor fakat mutlaka başvuru formunun doldurulması, ücretin ödenmesi ve biyometrik fotoğrafın yanınızda bulunması gerekiyor.

21. Madagaskar

Madagaskar

Madagaskar Cumhuriyeti de kapıda vize uygulaması ile pratik bir şekilde giriş yapabileceğiniz ülkeler arasında bulunuyor. İsteğinize ve planınıza bağlı olarak bir aylık, altmış günlük veya doksan günlük vize talep edebiliyorsunuz. Dahası bir aylık vize için bir ücret bulunmuyor. Yalnızca yanınızda mutlaka pasaport, nüfus cüzdanı fotokopisi, iki adet biyometrik fotoğraf, vize dilekçesi ve aşı sertifikanızın olması gerekiyor.

22. Maldivler

Maldivler

Güzeller güzeli Maldivlere de kapıda vize alarak, hem de hiçbir harç ödemeden giriş yapabiliyorsunuz. Maldivler kapı vizesi sırasında hiçbir belgeyi zorunlu tutmasa da kolay bir süreç geçirmeniz için pasaportunuzun altı aydan daha uzun süreye sahip olması gerektiği söyleniyor. Ayrıca kapı vizesi yalnızca otuz gün için geçerli oluyor.

23. Meksika

Meksika

Meksika’ya giderken yorucu bürokratik işlemler ile uğraşmak zorunda kalmadan online vize başvurusu yapabiliyorsunuz. Ayrıca ABD vizeniz veya Schengen vizeniz varsa online vize başvurusuna bile ihtiyaç duymuyorsunuz. Eğer bu vizelere sahip değilseniz internet üzerinden başvuru yaparak yüz seksen gün geçerli olacak vizenizi çıkarabilirsiniz. Online vize almak niçin ihtiyaç duyduğunuz belgeler şu şekilde: altı aydan uzun süre geçerli pasaport, Meksika vizesi başvuru formu, nüfus cüzdanı fotokopisi, dört adet biyometrik fotoğraf, banka hesap dökümü, seyahat sağlık sigortası, otel rezervasyonu ve dönüş bileti.

24. Mozambik

Mozambik

Mozambik’e giriş yapmak için kapı vizesinden faydalanabilirsiniz. Fakat bu uygulama yalnızca Maputo Havalimanı’na inecek olan uçuşlar için geçerli ve yalnızca yirmi sekiz gün boyunca ülkede kalabiliyorsunuz. Mozambik kapı vizesinin ücreti ise 84 dolar.

25. Myanmar

Myanmar

Myanmar da online vize ile giriş yapabileceğiniz ülkelerden bir tanesi. Ülkenin turistler için maksimum konaklama süresi yirmi sekiz gün. İnternet üzerinden yaptığınız başvurular en geç 72 saat içerisinde sonuçlanıyor. Eğer vizeniz onaylandıysa ülkeye hemen giriş yapabiliyorsunuz.

26. Nepal

Nepal

Nepal’e kapı vizesi uygulaması ile giriş yapmak son derece kolay. Hatta diğer ülkelerde sınır kapısından geçerken harcadığınız süreden çok daha kısa bir süre içerisinde vizenizi alıp ülkeye giriş yapabiliyorsunuz. Burada üç farklı kapı vizesi çeşidi bulunuyor. Bunlar on beş günlük, bir aylık ve doksan günlük olarak değişiyor. Nepal’e girerken bilmeniz gerekenler ise mutlaka aşılarınızı yaptırmanız gerektiği ve yanınızda biyometrik fotoğraflarınızın bulunması.

27. Pakistan

Pakistan

Pakistan kapı vizesi kolaylığını tanımıyor olsa da ülkeye online vize başvurusu yaparak girilebiliyor. Alacağınız turistik vizenin onaylanması için başvuru formunu eksiksiz bir şekilde ve Ingilizce olarak doldurmanız şartı var. Ayrıca yanınızda mutlaka otel rezervasyonu ve uçak bileti gibi evrakların bulunması da gerekiyor.

28. Palau

Palau

Palau’ya turistik vize alarak gitmek istiyorsanız kapıda vize uygulamasından faylanabilirsiniz. Ülke bu uygulama ile otuz günlük vize veriyor. Bilinen herhangi bir belge talebi bulunmasa da biyometrik fotoğraflarınızı yanınızda bulundurmanız öneriliyor.

29. Ruanda

Ruanda

Bir Afrika ülkesi olan Ruanda’ya da online vize başvurusu yaparak gidebiliyorsunuz. Ruanda vizesi için ihtiyaç duyduğunuz belgeler ise hemen hemen tüm ülkeler ile aynı. Geçerli bir pasaport, uçak bileti, otel rezervasyonu, dikkatli bir şekilde doldurulmuş başvuru formu, sağlık belgesi ve adli sicil kaydınızı ibraz etmeniz gerekiyor.

30. Rusya

Rusya

Eğer St. Petersburg’a gitmek istiyorsanız uzun süren vize işlemleri ile uğraşmak zorunda kalmadan online vize başvurusu yapabiliyorsunuz. Eğer yeşil pasaportunuz varsa otuz gün süreyle vizesiz bir şekilde de ülkeyi ziyaret edebiliyorsunuz. Aynı şekilde online vize de maksimum otuz gün süreli olarak çıkartılıyor.

31. Senegal

Senegal

Kapıda vize avantajı ile ziyaret edebileceğiniz bir diğer ülke de Senegal. Fakat ne yazık ki Senegal kapı vizesi sırasında en çok zorluk yaşanan ülkelerden birisi olarak biliniyor. Bundan dolayı belgelerinizin mutlaka tam olması çok önemli. Senegal’e giderken yanınızda mutlaka vize başvuru formu, pasaport, nüfus cüzdanı fotokopisi, iki adet biyometrik fotoğraf, nüfus kayıt örneği, uçak bileti, otel rezervasyonu ve aşı kartı bulunması gerekiyor.

32. Sierra Leone

Sierra Leone

Sierra Leone seyahati planlıyorsanız ve yolculuğunuz doksan günden uzun sürmeyecekse kapı vizesi avantajından faydalanabiliyorsunuz. Eğer ülkede daha uzun süre kalmanız gerekiyorsa ise vize başvurusu yapmanız gerekiyor. Ayrıca ülkeye giriş yapmadan önce kolera, sarıhdmma, kuduz, hepatit, tetanoz ve tifo aşılarını yaptırmanız öneriliyor.

33. Sri Lanka

Sri Lanka

Sri Lanka’yı hem kapı vizesi alarak hem de online vize başvurusu ile ziyaret edebiliyorsunuz. Ülkeye otuz gün giriş yapmak için 35 dolar kadar bir ücret ödemeniz gerekiyor. Bunun haricinde pasaport, uçak bileti, otel rezervasyonu ve banka dökümünü de yanınızda bulundurmalısınız.

34. Sudan

Sudan

Sudan vizenizi sınır kapısında kolay bir şekilde alabilirsiniz. Ayrıca turistik vizeniz ile ülkede yüz seksen günlük bir süre içerisinde maksimum doksan gün kalabiliyorsunuz. Kapı vizesini alabilmek için yapmanız gerekenler vize ücretini ödemek ve gerekli belgeleri ibraz etmek. Belgeler arasında biyometrik fotoğraf, dönüş için uçak bileti, otel rezervasyonu, nüfus cüzdanı fotokopisi, başvuru formu ve altı aydan uzun süre geçerli pasaport bulunuyor.

35. Surinam

Surinam

Bir Güney Amerika ülkesi olan Surinam’ı da kapı vizesi alarak ziyaret edebiliyorsunuz. Eğer yeşil pasaportunuz varsa kapı vizesi de almak zorunda almadan ülkeye girebiliyorsunuz. Eğer kapıda turistik vize alacaksanız vize ücretini ödemeniz gerekiyor.

36. Tacikistan

Tacikistan

Tacikistan’a hem kapı vizesi alarak hem de online vize alarak girebiliyorsunuz. Fakat kapı vizesi yalnızca Duşanbe Uluslararası Hava Hudut Kapısı’ndan gelecek olan ziyaretçiler için geçerli. Eğer buradan gelmeyecekseniz online vize başvurusu yapmanız gerekiyor.

37. Tanzanya

Tanzanya

Türk vatandaşlarına oldukça pratik bir şekilde kapı vizesi veren bir diğer ülke de Tanzanya. Ülkede kapı vizesi alarak doksan günlük bir süre boyunca konaklayabiliyorsunuz. 2022 yılında geçerli olan kapı vizesinin ücreti ise 50 dolar olarak biliniyor.

38. Tayvan

Tayvan

Tayvan’a kapıda vize alarak giriş yapabiliyorsunuz. Fakat ülkeye Taoyuan Uluslararası Havalimanı’ndan girmeniz gerekiyor. Kapı vizesi ücreti 24 dolar ve yanınıza mutlaka iki adet biyometrik fotoğraf, uçak biletleriniz ve vize başvuru formunuzun bulunması gerekiyor.

39. Togo

Togo

Togo’ya hem kara yoluya hem de Lomé Havalimanı’ndan kapı vizesi alarak giriş yapabiliyorsunuz. Kapı vizesi alırken mutlaka altı aydan uzun süre boyunca geçerli olan pasaportunuz, sarıhumma aşısı olduğunuzu kanıtlayan aşı kartınızın ve biyometrik fotoğraflarınızın yanınızda olması gerekiyor.

40. Tonga

Tonga

Okyanusya’da yer alan Tonga da maksimum otuz bir günlük turistik ziyaretler için kapıda vize uygulaması sunan ülkelerden bir tanesi. Tonga’yı ziyaret ederken yanınızda otel rezervasyonu, iki adet biyometrik fotoğraf ve dönüş uçak biletini gösteren bir belge getirmeyi unutmamalısınız.

41. Uganda

Uganda

Uganda diplomatik pasaporta sahip olan Türk vatandaşlarından vize talep ediyor. Fakat maksimum doksan gün sürecek seyahatler için sınır kapısında vize alınabiliyor. Eksiksiz başvuru formu, geçerli pasaport, otel rezervasyonu ve adli sicil kaydınızı yanınızda bulundurmanız yeterli.

42. Umman

Umman

Umman’a hem sınır kapısından vize alarak hem de internet üzerinden vize başvurusu yaparak giriş yapabiliyorsunuz. Fakat genel olarak on günden uzun süreli turist vizesi almak pek de kolay olmuyor. Ayrıca başvurularınız sırasında mutlaka sağlık poliçesi, otel rezervasyonu ve geri dönüş biletinizin yanınızda bulunması gerekiyor.

43. Zambiya

Zambiya

Zambiya’ya hem kapı vizesi ile hem de online başvuru ile girebileceğiniz bir diğer ülke. 50 dolat gibi bir ücret karşılığında ülkeye bir seferlik girebileceğiniz bir bize alabiliyorsunuz. Eğer daha çok giriş yapmaya ihtiyaç duyarsanız çift giriş veya çoklu giriş vizelerine de başvurabiliyorsunuz. Bunlar için ise 80 dolarlık bir ücret ödemeniz gerekiyor. Son olarak 24 saatlik vize seçeneği de bulunuyor. Bu vize çeşidi ile 20 dolar ödeyip tüm günüzü Zambiya’da geçirebiliyorsunuz.

44. Zimbabve

Zimbabve

Yeşil, geri veya siyah pasaportunuz varsa Zimbabve’ye vizesiz bir şekilde giriş yapabiliyorsunuz. Eğer bordo pasaport sahibiyseniz de isterseniz kapıda vize alabiliyor veya online başvuru yapabiliyorsunuz. Vize işlemleri genellikle bir hafta içerisinde tamamlanıyor. İşlemler için gereken evraklar arasında da altı aydan uzun süre boyunca geçerli pasaport, kimlik fotokopisi, iki adet biyometrik fotoğraf, nüfus kayıt örneği, banka dökümü ve başvuru formu bulunuyor.

09.07.2022
İlgili İçerikler

Bilinmezlerin coğrafyası Afrika... Dünyanın yüzölçümü ve nüfus bakımından en büyük ikinci kıtası olan Afrika, halen tam olarak keşfedilmemiş saklı bir...

Bir sonraki tatilinizde klasik otel konseptinin dışına çıkmak ve unutulmaz bir doğa kaçamağı yapmak mı istiyorsunuz? O halde sizi doğruca,...

Dünyanın en egzotik ve gizemli coğrafyalarından olan Afrika, her geçen gün dünya turizminde adını daha çok duyuruyor. Belki de Güney...

Seyahat etmeyi seven kişilerin göz bebeği, öncelikli destinasyonu Asya kıtası… Avrupa kıtasında yer alan ülkelerin her geçen yıl birbirine daha...

Gündelik hayatın gitgide daha hızlı akan temposu ve hareketliliği içinde sükûnete ve huzura belki de her zamankinden daha fazla ihtiyaç...

Kuzey Amerika kıtası dünyanın en büyük üçüncü kıtasıdır ve hem Kuzey Kutbu’nun yakınına hem de Ekvator’un 8.000 km yakınına kadar...

Kulağımızda Sertab Erener ve “Kumsalda” şarkısı, hayalimizde o eşsiz sahillerde uzanmak…  Belki kendi ülkemizde belki dünyanın herhangi bir yerinde o...

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Ağı (SDSN), 2022 yılı itibarıyla on yıldır Dünya Mutluluk Endeksi Raporu adı verilen bir belge yayınlayarak...

Dünyanın en eski coğrafyalarından olan Afrika, büyüleyici özellikleri ile birçok insanın ilgisini çekmeyi başarıyor. Hal böyle olunca da kıtaya olan...

Güney Asya ve Afrika ile birlikte dünyanın en egzotik, mistik toprak parçalarından biri de kuşkusuz Güney Amerika’dır. Kuzeyinde sadece Kuzey...

Tarih, kültür, sanat, yaşam biçimleri… Birçok konuda dönüp baktığımız bir kıta Avrupa. Bazı ülkeleri çok yakından takip ediyor, market fiyatlarını...

14 Şubat Sevgililer Günü yaklaşıyor! Bu günü kutlamadan geçmeyen çiftlerin sayısı da bir hayli çok, onu özel bir gün olarak...

Seyahat etmeyi ve dünyayı keşfetmeyi sevenler bilir: Bazen vaktinizin ya da bütçenizin görmeyi istediğiniz her yere gitmeye yetmeyeceği endişesi kaplar...

Havalar ısınıp yaz mevsimi kendini gösterdiği zaman tatil heyecanı da başlıyor. Soğuk, karanlık ve yorucu geçen bir kışın ardından kafa...

Benzer İçerikler

Dünyanın en büyüleyici, ilginç ve sıra dışı kentlerinden biri olan İstanbul, bildiğiniz üzere Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlıyor. Kentin...

Coğrafi konumu ve ev sahipliği yaptığı değerler bakımından yalnızca ülkemizin değil, dünyanın da en önemli şehirlerinden biri olarak görülen İstanbul;...

Her anlamda metropol olmanın hakkını sonuna kadar veren İstanbul’da gezilecek yerler listesini tamamlamak için belki aylar yetmez. Hatta İstanbul’u baştan...

Şehrin gürültüsü, karmaşası ve telaşı bazen insanı gerçekten çok yoruyor. Öyle hızlı bir tempoda yaşıyoruz ki, bazen yorulduğumuzun bile farkına...

Kentin boğucu atmosferinden uzaklaşmak, doğayla baş başa kalmak ve biraz kafa dinlemek için keyifli bir kamp tatiline çıkmaya ne dersiniz?...