Denizli’nin Buldan ilçesi sınırları içinde bulunan ve ilçe merkezinden sadece 8 kilometre uzaklıkta olan Buldan Yayla Gölü, yemyeşil atmosferi ve huzurlu ortamıyla ziyaretçilerini adeta büyüleyen eşsiz bir doğal güzellik. Süleymanlı Yayla Gölü olarak da adlandırılıyor. Deniz seviyesinden yaklaşık bin 150 metre yükseklikte konumlanan bu görkemli doğa harikası, yıl boyunca göç eden kuşların kısa süreli konaklama alanı olarak kullandığı önemli bir sulak alan ekosistemi. Tatlı suya sahip olan göl, özellikle de yüzeyini süsleyen nilüfer çiçekleriyle ün kazanmış durumda. Nilüferler, sazlıklar ve gün batımı bir araya geldiğinde, ortaya masal diyarlarını andıran görüntüler çıkıyor.
Buldan Yayla Gölü’nün çevresi, yaban hayatı açısından son derece zengin. Yaban ördeği, ak pelikan, sakar meke ve yeşilbaş ördek gibi kuş türlerinin yanı sıra; yabani tavşan, oklu kirpi, domuz ve porsuk gibi çeşitli yabani hayvanlar da bu bölgede yaşıyor. Yine bu bölgede, 95 farklı bitki türü de tespit edilmiş, ki bunlardan ikisi endemik bitki kategorisinde. İklim koşullarına bağlı olarak ve yağmur sularının birikmesiyle oluşmuş olan Süleymanlı Yayla Gölü, herhangi bir dış kaynak olmaksızın kendini yenileyen bir doğaya sahip. Hâlihazırda sahip olduğu doğal dengenin korunması içn de 2000 yılında 1. Derece Doğal Sit Alanı ilan edilerek koruma altına alınmış.
Süleymanlı Yayla Gölü’nün çevresi, piknik ve kamp yapmayı sevenler için de ideal bir atmosfere sahip. Tatil günlerinde doğa yürüyüşleri ya da kuş gözlemciliği yapmak, göl manzarası eşliğinde dinlenmek veya pikniğin keyfini çıkarmak için bölgeye gelen kişilerin sayısı oldukça fazla oluyor. Ayrıca, göl çevresinde ziyaretçilerin temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri birkaç küçük sosyal tesis de var. Ancak bölgenin doğal yapısını bozmamak adına bazı yapılaşma projeleri iptal edilmiş. Bölge, yalnızca turistik amaçla ve kontrollü şekilde kullanılıyor.