nerdeneredenerdenerede

Dalyan Gezilecek Yerler: Dalyan’da Gezilecek En İyi 11 Yer

Dalyan Gezilecek Yerler: Dalyan’da Gezilecek En İyi 11 Yer
Muğla’nın en gözde tatil yerleri dendiğinde birçoğumuzun aklına ilk olarak Marmaris, Fethiye, Bodrum ve Datça gibi destinasyonlar gelir. İlginçtir ki, Dalyan kolay kolay ilk tercihlerden biri olmaz. Ancak aslında Dalyan’da öyle büyüleyici keşif noktaları var ki, bizce herkes onları görmeli. Eğer siz de bu güzeller güzeli beldeyi hakkını vererek keşfetmeyi planlıyorsanız, Dalyan gezilecek yerler önerilerimize hemen göz atabilirsiniz.

Ortaca ilçesine bağlı bir belde olan Dalyan, tek kelimeyle nefis bir doğaya sahip. Belki de turistik açıdan diğer birçok ilçeye ve beldeye nazaran daha az rağbet görmesi, bakir doğasını da büyük ölçüde koruyabilmesine vesile olmuş. Ancak az rağbet gördüğünü söylememiz sizi yanıltmasın, özellikle İngiliz turistler uzun yıllardan beri yaz aylarında beldeye yoğun ilgi gösteriyorlar. Dalyan yaz sezonunda ne Bodrum ya da Marmaris kadar kalabalık ne de vakit geçirmekten sıkılacağınız kadar sakin oluyor. Bize sorarsanız, sevimli bir sahil kasabasında vakit geçirmenin keyfini doyasıya çıkarmak isteyenler için tam da ideal atmosferi sunuyor.

Dalyan’ı özel ve keşfe değer kılan unsurların başında, hem doğal güzelliklere hem de antik kent kalıntılarına ev sahipliği yapması geliyor. Köyceğiz Dalyan lagününün olağanüstü güzellikteki manzaralarını, bölgenin zengin habitatını, keyifli plajları ve çağlar öncesinden günümüze ulaşan kalıntıları bir gün içinde keşfedebileceğinizi düşünün. Yalnızca bu sebeple bile, Dalyan bizim kalbimizde ayrı bir yere sahip. Dilerseniz, Dalyan gezilecek yerler önerilerine bir de birlikte göz atalım. Bakalım, siz de bizim gibi düşünecek misiniz…

1. Kaunos Antik Kenti

Kaunos Antik Kenti

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinin Çandır Mahallesi’nde ve Antik Anadolu’nun Karya isimli bölgesinde bulunan Kaunos Antik Kenti, Antik Çağ’ın önemli liman kentlerinden biri. Yıllar içinde denizin alüvyonla dolması sebebiyle liman özelliğini kaybetmiş...

Köyceğiz ve Ortaca ilçelerinin ev sahipliği yaptığı en önemli miraslardan biri olan Kaunos Antik Kenti, Antik Çağ’daki en önemli liman kentlerinden biriymiş. Karya bölgesinde kurulan kent, buna rağmen kendisini Giritli olarak kabul etmiş. Tersanesi ve limanı olması sayesinde uzun yıllar boyunca önemini korumayı başarmış. Ancak zamanla deniz alüvyonlarla dolmuş ve kentin liman özelliği de ortadan kalkmış. Bu limanı biz günümüzde Sülüngür Gölü olarak tanıyoruz.

Anadolu Perslerin hakimiyeti altına girdiğinde Mausolos’un yönetimine geçen Kaunos, tarih boyunca birçok farklı medeniyeti ağırlamış. Büyük İskender’in Persleri yenmesinin ardından geçen süreçte sırasıyla Rodos ve Bergama krallıklarına, ardından da Roma İmparatorluğu’na katılmış. Hal böyle olunca, bugün de kent kalıntıları arasında farklı dönemlere ait izleri görebiliyoruz. Örneğin, kent surlarının bazıları Orta Çağ’a, bazıları ise Helenistik Dönem’e tarihleniyor.

Roma hamamı, Roma tapınağı, kilise, tiyatro ve akropol gibi birçok yapının kalıntılarına ev sahipliği yapan Kaunos Antik Kenti’ne girişler ücretli. Haftanın her günü 08:30 ile 20:00 saatleri arasında ziyaret edebileceğiniz kente, dilerseniz MüzeKart’ınızla da giriş yapabilirsiniz.

2. Kaunos Kral Mezarları

Kaunos Kral Mezarları

Kaunos Antik Kenti, Muğla’nın Köyceğiz ilçesine bağlı Çandır Mahallesi’nde yer alan bir ören yeri. Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesinin de tam karşısında kalıyor ve aralarından Dalyan Boğazı geçiyor. Dolayısıyla hem...

Kaunos Antik Kenti’nin içinde bulunan en ünlü kalıntılar, belde merkezinde sahile indiğinizde tam karşı kıyıda göreceğiniz Kaunos Kral Mezarları. Dik yamaçların oyulmasıyla inşa edilmiş olan bu mezarların tam olarak hangi teknikle yapıldığını bugün dahi net olarak bilemiyoruz. Aslında antik kent sınırları içinde 150’den fazla kaya mezarı var ama sahilin karşı kıyısında yer alan altılı mezar, en görkemlileri. Tarihçesi M.Ö. 4. yüzyıla kadar uzanan kaya mezarlarını karadan görmeyi tercih ediyorsanız, karşıdan bakmaktan başka yol yok. Ancak Dalyan’da tekne turuna çıkarsanız daha yakın bir noktadan da inceleyebilirsiniz.

Yeri gelmişken ekleyelim, bu listede yer alan önerilerin neredeyse tamamını tekne turuyla görmek mümkün. Eğer vaktiniz kısıtlıysa ve bol bol yürümek istemiyorsanız, Dalyan’ı gezmek için en ideal seçenek bir tekne turuna katılmak olabilir. Çünkü Dalyan’ın merkezi ile Kaunos Antik Kenti ya da Sultaniye Kaplıcaları gibi lokasyonlar aslında karşı karşıya. Ancak aradan Dalyan Boğazı geçtiği için, karadan ulaşım sağlamak istediğiniz takdirde Köyceğiz Gölü’nü neredeyse tam tur dolaşmanız gerekiyor.

3. İztuzu Plajı

İztuzu Plajı

Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesinde bulunan İztuzu Plajı, kentin en ilginç ve etkileyici doğa harikalarından biri. Toplam uzunluğu 5,4 kilometreye uzanan plaj, defalarca farklı yayın organları tarafından Avrupa’nın en...

Defalarca Avrupa’nın en iyi 10 plajından biri seçilen İztuzu Plajı, Muğla gibi plaj bolluğu yaşayan bir kentte ziyaret edebileceğiniz en kendine has plaj olabilir. Onu özel kılan birçok faktör var. 5,4 kilometreye ulaşan uzunluğu, caretta caretta kaplumbağalarının yumurtalama alanı olması ve bu sebeple koruma altına alınması, göl ile deniz sularını birbirlerine bağlayan doğal bir kanalla tam ortadan bölünmesi, size hem tuzlu hem de tatlı suda yüzme olanağı tanıması… Dünyada kaç plaj bu özelliklere sahip olabilir ki? Ancak uyarmakta da fayda var, İztuzu Plajı’nda yüzmek pek kolay iş değil. Neredeyse yılın 365 günü rüzgarlı olan plajda yüzmek için, dalgalardan biraz tokat yemeyi göze almak gerek. Eğer iyi yüzme bilmiyorsanız riskli olabileceğini de belirtmek isteriz.

İztuzu Plajı çok uzun olduğu için, aslında içinde farklı plajlar var. Belediye Plajı’na cüzi ücretler karşılığında giriş yapabiliyor; restoran, duş, tuvalet, şezlong ve şemsiye gibi olanaklardan yararlanabiliyorsunuz. Ödediğiniz ücretler de caretta caretta kaplumbağalarının bakımı için kullanılıyor, ki o konuya da bir sonraki maddede detaylı olarak değineceğiz. Belediye Plajı’nın olduğu noktanın en uzağında, yani İztuzu’nun diğer ucunda da Dalyanağzı Plajı bulunuyor. Yalnızca deniz yoluyla ulaşım sağlanabildiği için tekne turuyla gidebileceğiniz bu plajda da belediyeye ait bir tesis mevcut.

4. DEKAMER Kaplumbağa Hastanesi

DEKAMER Kaplumbağa Hastanesi

Ülkemiz sınırları içinde bulunan en özel ve güzel plajlardan biri olan İztuzu Plajı, caretta caretta kaplumbağalarının üreme noktası. Her yıl yumurtlamak için buraya geliyorlar ve bu sayede plaj I. derece...

İztuzu’nda 2009 yılından beri faaliyet gösteren DEKAMER, ülkemizin ilk ve tek Deniz Kaplumbağaları Araştırma ve Rehabilitasyon Merkezi olma özelliğine sahip. İztuzu Plajı’nda rüzgar sebebiyle yüzmek ya da piknik yapmak bazen pek mümkün olmuyor. Ancak bizce mutlaka DEKAMER’i ziyaret etmelisiniz. Burada büyük akvaryumların içine alınmış, denizden yaralı kurtarılan ve rehabilitasyona alınan caretta caretta kaplumbağalarını göreceksiniz.

Merkezdeki görevliler size her bir kaplumbağanın başına ne geldiğini ve tedavide hangi aşamada olduğunu anlatıyor. Onlar anlattıkça insanın doğaya ne kadar zarar veren bir canlı türü olduğunu bir kez daha hatırlıyorsunuz. Denizdeki plastik atıklar, misina ve oltalar ile tekne pervaneleri; kaplumbağalara en çok zarar veren unsurlar arasında.

Milyonlarca yıldır varlığını koruyan bir tür olan caretta caretta kaplumbağalarının bin yavrusunun yalnızca birinin yetişkinliğe ulaşabildiğini istatistiklerde görebiliyoruz. DEKAMER’in her bir kaplumbağayı kurtarmak için harcadığı çabanın ne kadar kıymetli olduğu, buradan da anlaşılabiliyor. DEKAMER’e giriş ücretsiz, ancak cüzi miktarda da olsa bağış bırakarak çıkarsanız siz de kaplumbağaların tedavisine destek olabilirsiniz. Eğer yılda dört haftanızı bu işe ayırma imkanınız varsa, gönüllü olarak çalışmanız da mümkün.

İztuzu Plajı’ndan ayrılmadan önce June Haimoff’u da anmadan geçmemeliyiz. 1980’li yıllarda İztuzu Plajı’na otel yapılması için çalışmalar başlatıldığında, kısa zaman önce memleketi İngiltere’den ziyarete geldiği İztuzu’nun güzelliğine vurulup buraya yerleşen June Haimoff, plajı korumak için tek başına büyük bir direniş başlattı. Binlerce kişiden imza toplayan ve dönemin başbakanı Turgut Özal’a kadar ulaşan Kaptan June, hem İztuzu’nu hem de caretta caretta’ları kurtarmayı başardı. Kendisinin 2022 yılında Dalyan’daki evinde hayata gözlerini yummasının ardından, İztuzu Plajı’nda bulunan kulübesi de ne yazık ki ziyarete kapandı. Ancak kulübeyi hâlen dışarıdan görebiliyorsunuz.

5. Kargıcak Bay

Kargıcak Bay

Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Gökbel sınırları içinde yer alan Kargıcak Koyu, Muğla’nın en güzel koylarından biri. Dalyan’dan kara yoluyla ya da bölgede faaliyet gösteren tekne turları aracılığıyla koya ulaşım sağlanabiliyor....

Dalyan’ın en güzel koylarından biri, Kargıcak Koyu. Koya hem kara hem de deniz yoluyla ulaşmak mümkün ama kara yolu biraz bozuk ve virajlı. Kargıcak Koyu’ndaki tek işletme olan Kargıcak Bay de hem plaj hem de restoran olarak hizmet veriyor. Doğaya saygılı bir tutumu benimseyen işletmenin, koyun içlerine doğru ilerlediğinizde karşınıza çıkacak bir organik tarım çiftliği de var. Bu çiftlikte zaman geçirebiliyor, yürüyüş yapabiliyor, dilerseniz yoga seanslarına ve sanat aktivitelerine katılabiliyorsunuz. Plaj da her gün 10:00 ile 22:00 saatleri arasında açık ve dönem dönem DJ performanslarına ev sahipliği yapıyor. 80 şezlong ve 40 şemsiye kapasiteli.

6. Radar Tepesi

Radar Tepesi

Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesinde biraz doğayla baş başa kalmak ve beldenin ev sahipliği yaptığı eşsiz doğal güzellikleri bir araya getiren bir manzara izlemek istiyorsanız, Radar Tepesi tam size...

Kargıcak Koyu’nun yakınlarında, beldenin en güzel manzara noktalarından biri var: Radar Tepesi! Dalyan Deltası’nı, İztuzu Plajı’nı, Sülüngür ve Köyceğiz göllerini içine alan bir manzarayı gören bu tepe tamamen bakir. Buradan gün batımı manzarasını izlemek oldukça keyifli ama uzun vakit geçirmeyi düşünenlerin yanlarına su ve yiyecek almasında fayda var. Ayrıca, Radar Tepesi’ne çıkan yolun epey bozuk olduğunu da belirtmek gerek. İmkanınız varsa 4x4 araçla çıkabilir, yoksa aracın zorlandığı noktadan sonra yürüyebilir, dilerseniz Dalyan tur acentelerinin düzenlediği safari turlarına katılabilirsiniz.

7. Çandır Seyir Tepesi

Çandır Seyir Tepesi

Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesi, ilginçtir ki, yerli turistlere potansiyelini tam olarak gösterememiş bir tatil merkezi. Uzun yıllardan beri yabancı, özellikle de İngiliz turistler tarafından yoğun ilgi görüyor. Ancak...

Etkileyici bir manzara görmek için biraz efor harcamaya gönüllü olanlara önerebileceğimiz bir diğer adres, Çandır Seyir Tepesi. Köyceğiz sınırları içinde kalan bu tepeye ulaşım da ne yazık ki zor. Manzara ise aynı ölçüde nefis. Çandır Seyir Tepesi’nin bir bölümünde özel mülk bulunduğu için, aracınızı bıraktıktan sonra her koşulda biraz yürümeniz gerekiyor. Yanınıza su almayı unutmayın.

8. Ekincik Koyu

Ekincik Koyu (Plajı)

Köyceğiz’in en popüler keşif duraklarından biri haline gelen Ekincik Plajı ve Ekincik Koyu, Marmaris ile Göcek civarında gezen tur teknelerinin de favori uğrak noktaları arasında. Koyun yakın geçmişte Köyceğiz’e asfalt...

Marmaris ile Göcek arasında turlayan teknelerin favori duraklarından biri olan Ekincik Koyu’na Dalyan’dan tekneyle kolayca ulaşabilirsiniz. Koy Köyceğiz’e asfaltla bağlandığı için karadan da ulaşım sağlamak mümkün ama çok daha uzun sürecektir. Ekincik Koyu ve Ekincik Plajı, bu bölgede denize girmek için en ideal noktalardan biri. Dalyan’ın günübirlik tur tekneleri de genellikle burada demirliyor. Ekincik Plajı’nda hem restoran ve kafe hem de pansiyon ve kamp alanı gibi işletmeler var. Gün batımı manzarası eşliğinde ziyafet çekmek ya da doyasıya yüzmek ve güneşlenmek için gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

9. Sultaniye Kaplıcaları

Sultaniye Kaplıcaları

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi, ülkemizin termal turizm açısından en çok ilgi gören noktalarından birine ev sahipliği yapıyor: Sultaniye Kaplıcaları. Bu kaplıcaların, yürüyemez durumda gelip de buradan 21 kürlük bir tedavi gördükten...

Köyceğiz’in meşhur Sultaniye Kaplıcaları, 39 santigrat derecelik sıcaklığa sahip. Suyun içeriğinde kalsiyum sülfat, klorür, radon ve kalsiyum sülfür bulunduğu için cilt ve eklem rahatsızlıklarına iyi gelebileceği düşünülüyor. Bu kaplıcalar yaklaşık 2 bin yıl önce, bizzat Kaunos halkı tarafından keşfedilmiş. Bunu da kaplıcaların çevresinde hastane kalıntılarının bulunmasından anlıyoruz. Dalyan’dan kalkan dolmuş motorlarla 10-15 dakikada ulaşabileceğiniz kaplıcaları hem günübirlik ziyaret etmek hem de belediyenin tesislerindeki odalarda konaklamak mümkün.

10. Dalyan Çamur Banyoları

Dalyan Çamur Banyoları

Muğla’nın Köyceğiz ve Ortaca ilçeleri, yaz turizminin en gözde destinasyonları arasında. Ancak Köyceğiz’in Sultaniye Kaplıcaları sayesinde, aynı zamanda sağlık turizmi & termal turizm başlıklarında da çok önemli bir yer tutuyorlar....

Kaunos halkının hastane olarak kullandığını düşündüğümüz bölgede, Sultaniye Kaplıcaları’nın suyuyla oluşmuş çamur banyoları var. Dalyan merkezin karşı kıyısında kalan Dalyan Çamur Banyoları’na tekneyle yaklaşık 10-15 dakika içinde ulaşabiliyorsunuz. Özellikle İngiliz ve Rus turistlerin yoğun ilgi gösterdiği alanda çamura bulanıp eğlenceli fotoğraflar çektirmek mümkün. Turistler genellikle önce çamurun içinde vakit geçirmeyi, ardından da kaplıcayı ziyaret etmeyi tercih ediyor.

11. Sülüngür Gölü

Sülüngür Gölü

Köyceğiz Dalyan Lagün Sistemi, dünyada eşine benzerine zor rastlanır bir doğa harikası. Bunu lafın gelişi söylemiyoruz, söz konusu lagün sisteminden tüm dünyada yalnızca yedi tane var. Olağanüstü zenginlikte bir habitata...

Şimdiye dek adını birkaç kez andığımız Sülüngür Gölü, İztuzu Plajı’nın ardında kalıyor. DALKO’nun levrek ve çipura yetiştiriciliği yaptığı gölde yüzmek ya da balık tutmak yasak. Ancak gölün çevresindeki yürüyüş parkurlarını turlamak, kamp sandalyesine kurulup gün batımı manzarasını izlemek ya da göl kenarına yayılıp piknik yapmak mümkün. Çandır ve Radar seyir tepelerine ulaşımın zorlu olduğundan söz etmiştik. Eğer asfalt yoldan sorunsuzca ulaşabileceğiniz bir güneşi batırma noktası arıyorsanız, rotanızı Sülüngür Gölü’ne çevirebilirsiniz. Gölün hemen yanında bir çay bahçesi de bulunuyor.

Ege Ertan Yazar
24.10.2024
İlgili İçerikler

Doğu Anadolu Bölgesi, her şehri ile keşfedilmeyi hak eden birçok tarihi, kültürel ve doğal değere sahip bir coğrafyadır. Batının denizi...

Tarihi geçmişi antik çağlara kadar uzanan Aksaray, İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan küçük bir şehrimizdir. Büyük bölümü Konya havzasında ve...

Doğal güzellikler bakımından dünyanın en nadide coğrafyalarından biri olan Anadolu’da, 100’den fazla doğal göl bulunuyor. Ülkemiz Türkiye, son dönemde kuraklık...

Ege Bölgesi’nin en sevilen tatil merkezlerinden biri olan Kuşadası, özellikle Aydın ve İzmir’de yaşayanlar için mükemmel bir kaçış noktası. Aydın’ın...

Kastamonu, Batı Karadeniz’in incisi. Doğası büyük oranda korunabilmiş ve hem yeşil hem de mavi sevenler için harika manzaralar sunan Kastamonu’da...

Türkiye’nin görülmesi gereken noktalarından olan Sivas’a gitmeyi planlayanlar için bir “Sivas gezilecek yerler listesi” hazırlayalım dedik. Kolları sıvadık, “burayı görmeden...

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı olan Assos, ülkemizde bol bol kafa dinleyebileceğiniz ve tertemiz havayı içinize çekerek tatil yapabileceğiniz en cazip...

Trakya Bölgesi’nin turistik açıdan en çok ilgi gören noktalarından biri olan Edirne, hem tarihi değerleri hem de doğal güzellikleri açısından...

Roma İmparatoru Jül Sezar’ın “Geldim, gördüm, yendim” anlamına gelen meşhur “Veni, vidi, vici” sözünü sarfettiği, özellikle Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden...

Çorum, tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle herkes tarafından keşfedilmeyi bekleyen bir şehir. Anadolu'nun kalbinde yer alan bu kent, yakın geçmişte...

Batı Karadeniz Bölgesi’nin büyüleyici coğrafyasının içinde; hem İstanbul’a hem de Ankara’ya yalnızca birkaç saat uzaklıkta hem de deniz kıyısında bulunan...

Batı Karadeniz’in en ilgi çekici kentlerinden biri olan Zonguldak, aynı zamanda ülkemizin taş kömürü madenleri alanında en zengin şehri olma...

Her ne kadar İstanbul’un tarihi mirası ve iş hayatı büyük oranda Avrupa yakası sınırları içinde olsa da, Anadolu yakasının da...

Bolu, doğa tutkunları için gerçek bir yeryüzü cenneti. Başta Abant Gölü Tabiat Parkı ve Yedigöller Milli Parkı olmak üzere, il...

Keşfetmekle bitiremeyeceğiniz kadar çok sayıda tarihi değeri ve doğal güzelliği bir arada görmek için ziyaret edebileceğiniz en ideal şehirlerimizden biri...

Antalya öyle gelişmiş bir turizm merkezi ki, burada herkesin hayalindeki tatile uygun bir ortam bulması çok kolay. Keza lüks oteller,...

Birbirinden etkileyici doğa harikalarını yakından görmek ve bunu yaparken kalabalıklardan uzak kalmak istiyorsanız, Isparta ülkemizde ziyaret edebileceğiniz en ideal kentlerden...

Kars, turistik anlamda henüz hâlen hak ettiği ilgiyi görmeyen ve içinde birbirinden etkileyici nice zenginlik barındıran bir şehir. Öyle ki,...

Kent merkezlerinde yaşamanın birçok farklı avantajı var ama insanın ruhu bazen sürekli beton ve kalabalık görmekten daralıyor. Sapanca da başta...

Lüks oteller cenneti Belek’e hoş geldiniz! Antalya’nın birçok farklı beldesinde birbirinden lüks ve seçkin otelle karşılaşmak mümkün ama özellikle Belek’te...

Bir zamanlar Muğla’nın bir ezelden beri turistik olan, bir de pek kimsenin bilmediği ve sakin sahil kasabası atmosferini koruyan yerleri...

İzmir’in kent merkezine yaklaşık 40-50 kilometre uzaklıkta bulunan ilçesi Seferihisar, hem binlerce yıl öncesine dayanan tarihi dokusu hem de bozulmamış...

Ege Bölgesi’nin gözde tatil merkezlerinden biri olan Didim; masmavi denizi, altın rengi kumsalları ve tarihi zenginlikleriyle dolu dolu geçecek bir...

Antik çağların izini sürebileceğiniz, Akdeniz’in eşsiz sahillerinin tadını çıkarabileceğiniz, adeta bir keşif cenneti: Side. Özellikle son yıllarda adını genellikle lüks...

Denizli’nin nüfus bakımından en büyük ilçesi olan Pamukkale, ülkemizin en önemli termal turizm merkezlerinden biri. Yerleşim tarihi antik çağlarda başlamış...

Bolu’nun Mudurnu ilçesi sınırları içinde bulunan Abant Gölü, kentin en ünlü doğal güzelliklerinin başında geliyor. Öyle ki, gölün çevresindeki bölge...

Antalya’nın Kemer ilçesi, Toros Dağları’nın ihtişamlı ormanları ile Akdeniz’in masmavi sularını buluşturan bir tatil cenneti. Renkli gece hayatı, farklı beklentilere...

Çanakkale’ye bağlı Gökçeada, ülkemizin yüzölçümü bakımından en büyük adası. Ege Denizi’nin masmavi sularında, binbir farklı doğal güzelliğe ve son derece...

Antalya’nın kent merkezine yaklaşık 150 kilometre uzaklıkta bulunan ilçesi Demre, aynı zamanda kentin doğal güzellikleri ve tarihi mirasıyla en ön...

İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Şirince, ülkemizin en güzel dağ köylerinden biri. Tarihi dokusu ve estetiğiyle adeta tabloyu andıran sokakları, Rum...

İstanbul sınırlarından çıkmadan mavi bayraklı plajlara, bakir koylara, yemyeşil ormanlara ve doğayla iç içe konaklama işletmelerine ulaşmak istiyorsanız, doğru adres,...

İstanbul’un Adalar ilçesinin, yani Prens Adaları’nın en büyüğü olan Büyükada, metropol hayatının kalabalık ve stresli atmosferinden uzaklaşmak isteyenler için harika...

Gönül rahatlığıyla “bir sanat şehri” olarak nitelendirebileceğimiz İstanbul, asırlardır yaratıcı ruhların buluşma noktası. Tarihi yapıları kadar sanat galerileriyle de dikkat...

İstanbul, sadece tarihi ve kültürel zenginlikleriyle değil, aynı zamanda doğal güzellikleriyle de herkesi büyüleyen bir şehir. Bu sayede, şehir hayatının...

Yaz tatili dendiğinde herkesin aklına gelen ilk üç yerden biridir, Çeşme. Geçmişte İzmirlilerin sıcaklar bastırdığında yazlıklarına kaçtığı sevimli bir sahil...

Doğa, tarih, gastronomi, kültür, gece hayatı, spor… Alanya’da hakikaten ne ararsanız var. Antalya’nın güzeller güzeli ilçesi, her türden tatil ve...

Tatiliniz boyunca cam berraklığında, tertemiz ve turkuaz renkli bir denizde yüzmenin keyfini çıkarmak istiyorsanız ülkemizde rotanızı çevirebileceğiniz en ideal destinasyonların...

Kuzey Ege’nin incisi Assos, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde bulunan tarihi bir yerleşim yeri. Hem zengin tarihi mirası hem de eşsiz doğal...

Balıkesir’de kamp ve tatil yapmak için rotanızı çevirebileceğiniz en keyifli destinasyonlardan biri olan Erdek, hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle...

İstanbul’un her iki yakasında, kalabalık ve hızlı temposundan kaçmak isteyenlerin rahat bir nefes almasına olanak tanıyan, birbirinden büyüleyici yeşil alanlar...

İstanbul’da yaşayan ya da bir süreliğine vakit geçiren herkesin bol miktarda gürültüye, kalabalığa ve strese maruz kaldığı bir gerçek. Gündelik...

İstanbul’un her köşesinde ayrı güzellikler saklı ama Avrupa yakasının kentin kalbi, tarihi ve kültürel zenginliklerinin merkezi olduğunu söylemek pek de...

Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayan İstanbul Boğazı, tarih boyunca medeniyetlerin ilgi odağı olmuş, hem doğal hem de tarihi güzelliklerle çevrelenmiş...

Kulağımızda Sertab Erener ve “Kumsalda” şarkısı, hayalimizde o eşsiz sahillerde uzanmak…  Belki kendi ülkemizde belki dünyanın herhangi bir yerinde o...

Kamp tutkunları buraya! Kışın kasvetli havası dağılmaya ve bahar kendini göstermeye başladığına göre çadırları ve ekipmanları dolaptan çıkarmanın vakti geliyor...

Üç tarafı denizlerle çevrili, dört mevsimi hakkını vererek yaşayan ve iki kıtayı birbirine bağlayan bir ülkenin tatil cenneti olmaması mümkün...

Yahya Kemal’in “Sade bir semtini sevmek bile ömre değer.” dediği, Orhan Veli’nin gözleri kapalı dinlediği, Cahit Sıtkı’nın “gökyüzü mahallesi”, Sezai...

Dünyanın turizm açısından en popüler şehirlerinden birisi olan İstanbul için, aylarca gezseniz bile bitiremeyeceğiniz kadar kalabalık bir keşif listesi oluşturmanız...

İstanbul’da yaşamanın avantajları olduğu kadar, dezavantajları da var. Şehrin kalabalığı, gürültüsü ve keşmekeşi bazen gerçekten çok bunaltıcı noktalara gelebiliyor. Hele...

Çeşme’nin artık Türkiye’nin en gözde tatil beldesi olduğunu hepimiz biliyoruz. Yapılan yatırımlara ve sürekli yenilenen mekanlara bakılırsa bu popülarite kısa...

Çok uzun süredir sevdiklerimize sarılabileceğimiz yılbaşı günlerinin gelmesini bekliyoruz. Tekrar ailemizle ve arkadaşlarımız ile birlikte upuzun ve keyifli masalarda oturmayı...

Mimariye meyliniz olmasa bile, bu yükselen yapıları sevebilirsiniz. En etkileyici modern harikalardan bazıları da bulutları delip geçen ve sonsuza kadar...

Türkiye gibi muhteşem bir ülkenin maalesef halen gezemediğim 3-5 şehri kaldı. Hangilerini gezemediğimi yazarsam pozitif ayrımcılık olur diye çekindiğimden, şehirleri...

Bodrum, Türkiye'de özellikle yerli gezginler, seyahat severler için açık ara akla ilk gelen yerlerden birisi. "Halikarnas Balıkçısı" mahlası ile tanıdığımız...

Konya, Türkiye’de ve dünyada inanç turizminde en önemli destinasyonlardan biri ancak her şey bununla bitmiyor. Konya gezilecek yerler denilince aslında...

Cıvıl cıvıl atmosferi, üniversite gençliği, yemyeşil alanları ve Avrupai görünümü sayesinde Eskişehir; ülkemizin en popüler kentlerinden biri haline gelmiş durumda....

Ülkemizin tarihiyle ilgi çekici şehirlerinden biri Diyarbakır. Uzunlukta Çin Seddi ve İstanbul Surlarından sonra gelen ama güzelliğiyle eşi benzeri olmayan...

Ülkemizin her bir köşesinin birbirinden güzel bir tabiata sahip olduğunu biliyoruz ama yine de Türkiye'nin en turistik yerlerinden bir tanesi...

Urhai, Orhay, Erech, Arach, Edesse, Kaliruha, Ruha… Süryaniler, Helenler, Araplar ve nihayetinde Türklerin hüküm sürdüğü toprakların her toplulukla birlikte aldığı...

Artvin, Karadeniz Bölgesi’nin belki de en bakir kalabilmiş kentlerinden biri. Hâlen neredeyse hiç el değmemiş doğal güzelikleri, görkemli ormanları, ünlü...

Ülkemizin hem yerli hem de yabancı turistler tarafından en çok ilgi gören tatil merkezlerinden biri olan Marmaris, her yıl ortalama...

Fethiye’nin en popüler tatil beldeleri arasında yer alan Göcek, aynı zamanda ülkemizin yat turizmi açısından en önemli duraklarından biri. Dalaman...

Görkemli ormanlar, tarihi yürüyüş yolları, asırlara meydan okuyan kalıntılar, bakir koylar, yarı tropik bir bitki örtüsü, endemik türler, tertemiz plajlar…...

Batı Karadeniz’in doğal güzellikleriyle ün salmış kenti Bartın, özellikle bahar ve yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor....

Yaz turizmi açısından bir cazibe merkezine dönüşen yerleşim yerlerinin hem avantajları hem de dezavantajları var. Fethiye, Bodrum, Marmaris ve Çeşme...

Kendine has bir ruhu olan tatil merkezlerinde vakit geçirmek, gerçekten ayrı bir keyif. Çünkü turizm potansiyeli yüksek olan ve her...

Ülkemiz, insanlık tarihi boyunca sayısız farklı medeniyete ev sahipliği yapan oldukça özel bir coğrafyada yer alıyor. Bu sayede, neredeyse her...

Muğla’nın yaz tatilleri ve doğa kaçamakları için en çok tercih edilen adreslerinden biri olan Köyceğiz ilçesi hem doğal güzellikleri hem...

Benzer İçerikler

Dünyanın en büyüleyici, ilginç ve sıra dışı kentlerinden biri olan İstanbul, bildiğiniz üzere Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlıyor. Kentin...

Coğrafi konumu ve ev sahipliği yaptığı değerler bakımından yalnızca ülkemizin değil, dünyanın da en önemli şehirlerinden biri olarak görülen İstanbul;...

Her anlamda metropol olmanın hakkını sonuna kadar veren İstanbul’da gezilecek yerler listesini tamamlamak için belki aylar yetmez. Hatta İstanbul’u baştan...

Türkiye’nin görülmesi gereken noktalarından olan Sivas’a gitmeyi planlayanlar için bir “Sivas gezilecek yerler listesi” hazırlayalım dedik. Kolları sıvadık, “burayı görmeden...

Ülkemizin istisnasız her bölgesi, kamp tutkunları için birbirinden etkileyici ve keyifli keşif rotalarına ev sahipliği yapıyor. Marmara Bölgesi’nde de doğayla...