nerdeneredenerdenerede

Zonguldak Gezilecek Yerler: Zonguldak’ta Gezilecek En İyi 11 Yer

Zonguldak Gezilecek Yerler: Zonguldak’ta Gezilecek En İyi 11 Yer
Batı Karadeniz’in en ilgi çekici kentlerinden biri olan Zonguldak, aynı zamanda ülkemizin taş kömürü madenleri alanında en zengin şehri olma özelliğine de sahip. Hatta bu sebeple Türkiye’nin kara elması ya da maden ocağı gibi nitelendirmelerle de anılıyor. Her ne kadar biz Zonguldak’ın adını genelde madencilikle duysak da, aslında bu kentte de tüm Karadeniz şehirlerinde olduğu gibi çok zengin bir doğal ve tarihi miras saklı. Bu paha biçilemez hazineleri yakından görmek ve keşfetmek isteyenleri, Zonguldak gezilecek yerler önerilerimize göz atmaya davet ediyoruz!

1. Zonguldak Maden Müzesi - Merkez

Zonguldak Maden Müzesi

Zonguldak, ülkemizde kömür üretiminde rol oynayan en önemli kentlerden biri. Kentin merkezinde bulunan Zonguldak Maden Müzesi de şehrin yaklaşık iki asırlık taşkömürü madenciliği öyküsünü daha geniş kitlelere tanıtabilmek amacıyla kurulmuş....

Zonguldak’ta kömür madenciliğinin yaklaşık iki asıra uzanan tarihçesini daha geniş kitlelere tanıtabilmek amacıyla kurulmuş olan Zonguldak Maden Müzesi, 2016 yılında ziyarete açılmış. Müze çatısı altında hem sergileme alanları, interaktif bölümler ve idari birimler hem de geçmişte madencilik eğitim merkezi olarak hizmet veren Eğitim Ocağı yer alıyor.

Zonguldak Maden Müzesi’nin fuaye alanında kent ile kömür ilişkisini anlatan bir sunumla karşılaşıyorsunuz. Sergi salonuna geçtiğinizde, kentin kömürcülük tarihine ilişkin detaylı bilgiler aktarılıyor. Bu bölümde geçmişte madencilerin kullandığı çeşitli ekipmanlar ve kıyafetler de teşhir ediliyor.

Müzenin interaktif bölümleri son derece ilgi çekici şekilde tasarlanmış. Patlama Simülasyonu isimli bölümde bir madende dinamit lokumlarının patlama anına sesli ve görüntülü olarak tanıklık edebiliyor, Kömür Deneyim Ocağı isimli bölümde ise maden işçilerinin gündelik hayatını deneyimleyebiliyorsunuz. Eski Radyo Anonsu isimli bölümde de dönemin ses kayıtlarını ve müziklerini anons cihazı aracılığıyla dinlemeniz mümkün.

Kömür ve fosil oluşumunu anlatan bir bölüm ile maden üretiminin aşamaları konu alan dev bir makete de ev sahipliği yapan Zonguldak Maden Müzesi, pazartesi hariç tüm günlerde ziyarete açık. Girişler ücretli ve ziyaret saatleri hafta içi ile hafta sonu/resmi tatillerde değişiklik gösteriyor.

2. Gökgöl Mağarası - Merkez

Gökgöl Mağarası

Zonguldak’ın Merkez ilçesi sınırları içinde bulunan Gökgöl Mağarası’nı kentin ev sahipliği yaptığı en etkileyici doğal güzelliklerden biri olarak tanımlamak yanlış olmaz. Uzunluğu yaklaşık 3350 metreye ulaşan mağara, bu sayede ülkemizin...

Kent merkezinden yaklaşık 6 kilometre uzaklıktaki Gökgöl Mağarası, 3350 metrelik uzunluğuyla ülkemizin en uzun mağaralarından biri olma özelliğine sahip. Şimdilik yalnızca ilk 875 metresi ziyarete açık ve bu bölüm hem yürüyüş yolları hem de aydınlatmalarla daha güvenli hale getirilmiş. Mağaranın içinde köprüler, yeraltı nehirleri, doğal galeriler ve göletler yer alıyor. Bazı noktalara da seyir terasları inşa edildiği için, mağaranın derinliklerini ayrıntılı şekilde inceleyebiliyor ve harika fotoğraf kareleri yakalayabiliyorsunuz. Gökgöl Mağarası’nın çevresinde piknik alanları da bulunuyor.

3. Harmankaya Şelaleleri - Merkez

Harmankaya Şelaleleri

Zonguldak’ın ev sahipliği yaptığı en büyüleyici doğal güzelliklerden birini oluşturan Harmankaya Şelaleleri kentin Merkez ilçesi sınırları içinde ve şehir merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Kentin gürültüsünden ve kalabalığından uzaklaşarak...

Zonguldak’ın merkezinde bulunan bir diğer doğa harikası da Harmankaya Şelaleleri. Toplamda üç şelaleden meydana gelen bu doğal oluşum, merkezden yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta. Şelalelerin içinde bulunduğu vadiye patika yoldan gidiliyor. Vadi girişinden 1,1 kilometre sonra ilk şelaleyle karşılaşıyorsunuz. Diğer şelalelere tırmanmak için de bir öncekinin tepe noktasına ulaşmanız, ardından da önünüzdeki patikayı takip etmeniz gerekiyor.

Harmankaya Şelaleleri’ne ev sahipliği yapan vadide onlarca farklı bitki ve ağaç türü var. Yaban çileğinden meşeye, kestaneden kızılcığa, gürgenden hamura, defneden muşmulaya kadar uzanan olağanüstü bir çeşitlilik söz konusu. Haliyle burada piknik yapmak da çok keyifli. Doğa yürüyüşü ve piknik yapmak için merkeze yakın bir adres arıyorsanız, Harmankaya Şelaleleri harika bir seçim olacaktır.

4. Zonguldak Deniz Feneri - Merkez

Zonguldak Deniz Feneri

Zonguldak’ın en önemli tarihi yapılarından biri olarak görülen Zonguldak Deniz Feneri, kent merkezinde ve Karadeniz’in hırçın dalgalarıyla komşu bir noktada bulunuyor. 1908 yılında inşa edilmiş olan deniz fenerinin görevi, uzun...

1908 yılında inşa edilmiş olan Zonguldak Deniz Feneri’ni kentin sembolik tarihi yapılarından biri olarak tanımlamak yanlış olmaz. Yüz yılı aşkın süredir denizcilere rehberlik yapan fener, yaklaşık 9 meter uzunluğa sahip. Deniz fenerinin hemen yanında bir kafe & restoran da bulunuyor. Kahvaltı servisi de bulunan işletme, tek kelimeyle müthiş bir manzaraya sahip. Hem deniz fenerini yakından incelemek hem de Karadeniz’in büyüleyici manzaralarına karşı çay/kahve ya da yemek molası vermek isterseniz Zonguldak Deniz Feneri’ni de gezilecek duraklar arasına ekleyebilirsiniz.

5. Karadeniz Ereğli Müzesi - Ereğli

Karadeniz Ereğli Müzesi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bulunan Karadeniz Ereğli Müzesi, halk arasında Halil Paşa Konağı olarak bilinen tarihi bir konağın restore edilmesi sonucunda ziyaretçilerine kapılarını açmış. Halil Paşa Konağı’nın II. Abdülhamit zamanında sancak...

II. Abdülhamit döneminde sancak beyi olan Halil Paşa Karamahmutoğlu’nun 1870’li yıllarda inşa ettirdiği ve halk arasında Halil Paşa Konağı olarak adlandırılan yapı, bugün Karadeniz Ereğli Müzesi olarak ziyaretçilerini ağırlıyor. 1989 yılında restorasyona alınan ve on sene sonra müzeye dönüştürülen yapı, eski bir kilisenin üzerine zemin artı üç kat şeklinde inşa edilmiş.

Karadeniz Ereğli Müzesi’nde Ereğli ve çevresinde bulunan mermer mezar stelleri, takılar, sütun başlıkları, madeni eserler ve cam kaplar gibi birçok arkeolojik eser sergileniyor. Bunlar içinde hem Helenistik Dönem’den Roma ve Bizans dönemlerinden eserler mevcut. Müzenin birinci katı Lidya, Grek, Bizans, Roma, Emevi, Abbasi, Artuklu, Sasani, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait eserlere ayrılmış. İkinci katta etnografik eserler, üçüncü katta da Osmanlı Dönemi müze ev canlandırması mevcut. Müzenin bahçesi Krispos Anıt Mezarı başta olmak üzere birçok önemli esere ev sahipliği yapıyor. Ücretsiz ziyaret edebileceğiniz müze, pazartesi hariç tüm günler açık.

6. Cehennemağzı Mağaraları - Ereğli

Cehennemağzı Mağaraları

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bulunan Cehennemağzı Mağaraları, kentin turistik açıdan en çok ilgi gören doğal güzelliklerinin başında geliyor. Karadeniz Ereğli Müzesi’ne bağlı bir ören yeri olarak faaliyet gösteren alanda, yan yana...

Karadeniz Ereğli Müzesi bünyesinde bir ören yeri statüsünde olan Cehennemağzı Mağaraları, Antik Dönem’de Acheron Vadisi olarak adlandırılan bir bölgede. Burası kent merkezinden yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta. Cehennemağzı Mağaraları üç farklı mağaradan oluşuyor. İki bölüm halinde düzenlenmiş ilk mağaranın zeminde bitkiler ve geometrik figürlerle bezenmiş mozaikler döşeli. Bu mağaranın Hristiyanlığın yayılmaya başladığı ilk dönemlerde gizli bir ibadethane olarak kullanıldığı biliniyor.

Halk arasında Koca Yusuf Mağarası olarak adlandırılan ikinci mağara, ilk mağaranın bulunduğu yolun kenarından başlayıp 10-12 metre yükseğe çıkan bir yamacın üzerinde. Yamaçtaki dar girişi geçip üç basamak inince ikinci mağaraya ulaşıyorsunuz. Aslında Koca Yusuf Mağarası dağın içine doğru 1,5 kilometre kadar ilerliyor ama 1960’larda mağaranın içine düşen devasa kaya parçası sebebiyle yol 350 metrede kapanmış. Yüzölçümü en geniş mağara olan üçüncü mağaranın da geçmişte su sarnıcı olarak kullanıldığı biliniyor. Keza zemini hâlen sularla kaplı. Cehennemağzı Mağaraları pazartesi günleri ziyarete kapalı. Diğer günlerde mağaraları bilet alarak ya da MüzeKart ile ziyaret edebiliyorsunuz.

7. Gazi Alemdar Gemi Müzesi - Ereğli

Gazi Alemdar Gemi Müzesi

Kurtuluş Savaşı’nın ilk ve tek deniz savaşının Karadeniz Ereğli’sinde meydana geldiğini biliyor muydunuz? 1914 yılında başlayan I. Dünya Savaşı sebebiyle kömür ocaklarının işletmesi Almanlara verilmiş. Bu durumdan hoşlanmayan Rus yönetimi...

Kurtuluş Savaşı’nda meydana gelen ilk ve tek deniz savaşı, Karadeniz Ereğli’sinde gerçekleşmiş. I. Dünya Savaşı sonrasında Fransızlar Karadeniz Ereğli’yi işgal etmek için harekete geçmiş. Kurtuluş Savaşı sırasında da İstanbul’daki Kuvayi Milliye direnişçileri, Alemdar adındaki küçük bir savaş gemisini kentten kaçırmayı başarmışlar. Alemdar 9 Şubat 1920 tarihinde Ereğli limanına gelmiş ve bilinçli olarak karaya oturtulmuş. Bu sayede Fransızların gemiyi teslim almasını ve ondan yararlanmasını önleyebilmişler.

Bu duruma sinirlenip de kenti baştan sona işgal etmeye kalkan Fransızlar, Ereğli halkının gösterdiği kahramanca direniş neticesinde geri püskürtülmüş. Bunun üzerine Fransız ordusu hastane de dahil olmak üzere, kıyıya yakın her yeri bombardımana tutmuş. Bu esnada Kuvayi Milliye direnişçileri Alemdar’ı gizlice yüzdürerek Fransız ordusuna karşı saldırıya geçmiş. Ereğli halkı da Fransız komutlarından ve askerlerinden bir grubu esir alınca, Fransız ordusu mecburen anlaşma masasına oturmak zorunda kalmış.

O gün imzalanan anlaşma, daha bu dönemde resmi olarak kurulmamış Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurtuluş Savaşı’nda imzaladığı ilk uluslararası belge olma özelliğini taşıyor. Milli Mücadele tarihinde çok önemli bir yer tutan bu direnişin en önemli sembolü de Alemdar isimli savaş gemisi. Gazi Alemdar Gemisi’nin birebir kopyası, bugün müzeye dönüştürülmüş halde Ereğli limanında bulunuyor. İnönü Parkı’nın hemen yanında bulunan Gazi Alemdar Gemi Müzesi'ni ücretsiz şekilde ziyaret edebilirsiniz.

8. Filyos (Tios) Antik Kenti - Çaycuma

Filyos (Tios) Antik Kenti

Tarihte Tios, Tium ve Tieion gibi birçok farklı isimle de anılmış olan Filyos Antik Kenti, günümüzde Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinin sınırları içinde bulunuyor. Antik yazarların M.Ö. 7. yüzyılın...

Tios, Tieion ve Tium gibi isimlerle de anılmış olan Filyos Antik Kenti, Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesi sınırları içinde. Bu kent M.Ö. 7. yüzyılın ikinci yarısında, Tios adında bir rahip tarafından ve bir Miletos kolonisi şeklinde kurulmuş. Helenistik Dönem’de Heraklia Tiranlığı’na, Pontus Krallığı’na ve Bithynia Krallığı’na bağlı olarak hareket ediyormuş. M.Ö. 70’li yıllarda ise Roma İmparatorluğu’na bağlanmış. Ereğli ve Amasra’nın gölgesinde kaldığı için siyasi açıdan hiçbir zaman büyük bir önem teşkil etmemiş. Fakat özellikle Bizans Dönemi’nde dini açıdan önemli bir merkez olarak kabul ediliyormuş.

2006 yılından beri kazı çalışmalarına ev sahipliği yapan Filyos Antik Kenti’nde Helenistik, Roma, Bizans, Orta Çağ ve Arkaik dönemlere ait birçok farklı yapı kalıntısına, sikkeye ve arkeolojik esere ulaşıldı. Söz konusu buluntular çok değerli, çünkü Filyos, Karadeniz kıyılarında kazı çalışması yapılabilen tek antik kent olma özelliğini taşıyor. Çalışmalar sona erdiğinde kentte yolları, ibadethaneleri, evleri, mezarları, dükkanları ve hamamı da içine alan kocaman bir şehrin ortaya çıkarılacağı tahmin ediliyor. Filyos Antik Kenti’ni ücretsiz şekilde gezebilirsiniz.

9. Filyos Kalesi - Çaycuma

Filyos Kalesi

Tarihçesi M.Ö. 7. yüzyıla kadar uzanan ve tarih boyunca Tieion, Tios ve Tium gibi farklı isimlerle de anılan Filyos Antik Kenti, günümüzde Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinin Filyos beldesi sınırları içinde yer...

Filyos Antik Kenti’nin ev sahipliği yaptığı en önemli tarihi yapılardan biri de Filyos Kalesi. İhtişamlı görünümlü iri taşlarla inşa edilmesine borçlu olan tarihi yapı, denize hakim bir burnun ucuna Romalılar tarafından inşa edilmiş. 2003 yılında kapsamlı bir onarım çalışmasından geçirilen kale, antik kentin ilk yerleşim yerini oluşturuyor. Bu bölgede Orta Çağ’dan kalan kale duvarlarını, Helenistik Dönem ile Roma Dönemi’ne tarihlenen kule kalıntılarını, tuğla mezarları, taş lahitleri ve mermer sütunları yakından incelemek mümkün.

10. Çayır Köyü Su Mağarası - Çaycuma

Çayır Köyü Su Mağarası

Çayır Köyü Su Mağarası ya da daha kısa ismiyle Çayır Mağarası, Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Çayır Köyü’nün sınırları içinde bulunan bir doğa harikası. Turistik açıdan da yoğun ilgi gören mağara,...

Kısaca Çayır Mağarası olarak da adlandırılan Çayır Köyü Su Mağarası, eski Zonguldak Çaycuma yolu üzerinde ve yaklaşık 1300 metre uzunluğa sahip. Yeraltı nehri oldukça geniş, hatta bu sayede içinde botla gezmek bile mümkün. Mağaranın içine girmek serbest ama içeride herhangi bir aydınlatma ya da düzenleme çalışması yapılmadığı için çok dikkatli olmakta fayda var. Bir de yanınıza mutlaka suya dayanıklı bir el feneri ya da tepe lambası almanızı tavsiye ederiz.

Çayır Köyü Su Mağarası’nın içine girmeseniz bile girişini yakından inceleyebilir, mağaranın hemen yanı başındaki kafeteryada doğayla iç içe çay/kahve keyfi yapmanın tadını çıkarabilirsiniz. Mağaranın çevresi yemyeşil bir atmosfere sahip olduğu için, burada piknik yapmayı tercih edenler de oldukça fazla.

Filyos Antik Kenti ile Çayır Köyü Su Mağarası arasında yaklaşık 25 kilometrelik mesafe var. Eğer aracınız varsa iki keşif durağını aynı gün görebilirsiniz. Keza bu mağaranın M.Ö. 6. yüzyılda Filyos Antik Kenti’nin su ihtiyacının karşılanmasında çok önemli rol oynadığı biliniyor. Mağaranın yakınında tarihi bir köprü de bulunuyor.

11. Bölüklü Yaylası - Alaplı

Bölüklü Yaylası

Zonguldak’ın Alaplı ilçesi sınırları içinde bulunan Gümeli beldesi, yayla turizmi açısından önemli bir keşif durağı. Doğal güzellikleriyle hem yerli ve yabancı turistleri hem de kent merkezinin gürültülü ve stresli atmosferinden...

Alaplı ilçe merkezinden yaklaşık 35 kilometre uzakta olan Bölüklü Yaylası da yolu Zonguldak’a düşenlerin keşfetmesini önerdiğimiz doğa harikalarından biri. Gümeli Ormanı’nın yakınlarında, Zongulak’ın en yüksek noktasını oluşturan ve rakımı 1637 metre olan Bacaklı Yayla Tepesi var. Bölüklü Yaylası da bu tepenin eteklerine yayılıyor. Bu bölgede yaylacılık faaliyetleri hâlen aktif. Yaylada kamp ya da piknik yapabiliyor, yayladan 5-6 kilometre ilerlediğinizde de 2024 yılında 4120 yaşında olan bir ağaçla karşılaşabiliyorsunuz. Bu porsuk ağacı dünyanın en yaşlı ağaçlarından biri ve çevresi de ortalama bin yaşında farklı ağaçlarla çevrili. Yaylaya giden yol biraz bozuk ve yer yer telefon çekmiyor. Bu sebeple yola düşecek olanların harita ya da navigasyonu önden hazırlamasını tavsiye ederiz.

Ege Ertan Yazar
03.11.2024
İlgili İçerikler

Doğu Anadolu Bölgesi, her şehri ile keşfedilmeyi hak eden birçok tarihi, kültürel ve doğal değere sahip bir coğrafyadır. Batının denizi...

Tarihi geçmişi antik çağlara kadar uzanan Aksaray, İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan küçük bir şehrimizdir. Büyük bölümü Konya havzasında ve...

Türkiye, Amazon bölgesinde bulunan Brezilya veya Kuzey Amerika’nın en kuzeyinde yer alan Kanada kadar olmasa da akarsular bakımından oldukça zengin...

Ülkemizin her bir köşesinde mutlaka görülmesi gereken gizli cevherler bulunuyor. Karabük’ün küçücük bir ilçesi olan Safranbolu da bunlardan bir tanesi....

Doğu Anadolu Bölgesi’nin turistik açıdan en çok ilgi çeken şehirlerinden biri olan Erzurum, hem doğal güzellikleri hem de tarihi mirası...

Doğal güzellikler bakımından dünyanın en nadide coğrafyalarından biri olan Anadolu’da, 100’den fazla doğal göl bulunuyor. Ülkemiz Türkiye, son dönemde kuraklık...

Ege Bölgesi’nin en sevilen tatil merkezlerinden biri olan Kuşadası, özellikle Aydın ve İzmir’de yaşayanlar için mükemmel bir kaçış noktası. Aydın’ın...

Kastamonu, Batı Karadeniz’in incisi. Doğası büyük oranda korunabilmiş ve hem yeşil hem de mavi sevenler için harika manzaralar sunan Kastamonu’da...

Türkiye’nin görülmesi gereken noktalarından olan Sivas’a gitmeyi planlayanlar için bir “Sivas gezilecek yerler listesi” hazırlayalım dedik. Kolları sıvadık, “burayı görmeden...

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı olan Assos, ülkemizde bol bol kafa dinleyebileceğiniz ve tertemiz havayı içinize çekerek tatil yapabileceğiniz en cazip...

Trakya Bölgesi’nin turistik açıdan en çok ilgi gören noktalarından biri olan Edirne, hem tarihi değerleri hem de doğal güzellikleri açısından...

Roma İmparatoru Jül Sezar’ın “Geldim, gördüm, yendim” anlamına gelen meşhur “Veni, vidi, vici” sözünü sarfettiği, özellikle Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden...

Çorum, tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle herkes tarafından keşfedilmeyi bekleyen bir şehir. Anadolu'nun kalbinde yer alan bu kent, yakın geçmişte...

Batı Karadeniz Bölgesi’nin büyüleyici coğrafyasının içinde; hem İstanbul’a hem de Ankara’ya yalnızca birkaç saat uzaklıkta hem de deniz kıyısında bulunan...

Her ne kadar İstanbul’un tarihi mirası ve iş hayatı büyük oranda Avrupa yakası sınırları içinde olsa da, Anadolu yakasının da...

Bolu, doğa tutkunları için gerçek bir yeryüzü cenneti. Başta Abant Gölü Tabiat Parkı ve Yedigöller Milli Parkı olmak üzere, il...

Keşfetmekle bitiremeyeceğiniz kadar çok sayıda tarihi değeri ve doğal güzelliği bir arada görmek için ziyaret edebileceğiniz en ideal şehirlerimizden biri...

Antalya öyle gelişmiş bir turizm merkezi ki, burada herkesin hayalindeki tatile uygun bir ortam bulması çok kolay. Keza lüks oteller,...

Birbirinden etkileyici doğa harikalarını yakından görmek ve bunu yaparken kalabalıklardan uzak kalmak istiyorsanız, Isparta ülkemizde ziyaret edebileceğiniz en ideal kentlerden...

Kars, turistik anlamda henüz hâlen hak ettiği ilgiyi görmeyen ve içinde birbirinden etkileyici nice zenginlik barındıran bir şehir. Öyle ki,...

İstanbul’un tarihi ve kültürel mozaiğini en güzel yansıtan semtlerden biri olan Balat, adeta zamanın durduğu bir yer. Daracık sokaklarında yürürken...

Kent merkezlerinde yaşamanın birçok farklı avantajı var ama insanın ruhu bazen sürekli beton ve kalabalık görmekten daralıyor. Sapanca da başta...

Lüks oteller cenneti Belek’e hoş geldiniz! Antalya’nın birçok farklı beldesinde birbirinden lüks ve seçkin otelle karşılaşmak mümkün ama özellikle Belek’te...

İstanbul’un derya deniz tarihçesini keşfetmek, kentin ruhunu hissetmek ve olağanüstü zenginlikteki mirasına tanıklık etmek için rotanızı çevirebileceğiniz semtlerin başında Eminönü...

İstanbul’un kalbinin attığı yerlerden biri olan Taksim, hareketli atmosferi ve enerjisiyle her daim keşfe değer bir destinasyon. Kentin açık ara...

Bir zamanlar Muğla’nın bir ezelden beri turistik olan, bir de pek kimsenin bilmediği ve sakin sahil kasabası atmosferini koruyan yerleri...

İzmir’in kent merkezine yaklaşık 40-50 kilometre uzaklıkta bulunan ilçesi Seferihisar, hem binlerce yıl öncesine dayanan tarihi dokusu hem de bozulmamış...

Ege Bölgesi’nin gözde tatil merkezlerinden biri olan Didim; masmavi denizi, altın rengi kumsalları ve tarihi zenginlikleriyle dolu dolu geçecek bir...

Antik çağların izini sürebileceğiniz, Akdeniz’in eşsiz sahillerinin tadını çıkarabileceğiniz, adeta bir keşif cenneti: Side. Özellikle son yıllarda adını genellikle lüks...

Denizli’nin nüfus bakımından en büyük ilçesi olan Pamukkale, ülkemizin en önemli termal turizm merkezlerinden biri. Yerleşim tarihi antik çağlarda başlamış...

Bolu’nun Mudurnu ilçesi sınırları içinde bulunan Abant Gölü, kentin en ünlü doğal güzelliklerinin başında geliyor. Öyle ki, gölün çevresindeki bölge...

Antalya’nın Kemer ilçesi, Toros Dağları’nın ihtişamlı ormanları ile Akdeniz’in masmavi sularını buluşturan bir tatil cenneti. Renkli gece hayatı, farklı beklentilere...

Çanakkale’ye bağlı Gökçeada, ülkemizin yüzölçümü bakımından en büyük adası. Ege Denizi’nin masmavi sularında, binbir farklı doğal güzelliğe ve son derece...

Antalya’nın kent merkezine yaklaşık 150 kilometre uzaklıkta bulunan ilçesi Demre, aynı zamanda kentin doğal güzellikleri ve tarihi mirasıyla en ön...

İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Şirince, ülkemizin en güzel dağ köylerinden biri. Tarihi dokusu ve estetiğiyle adeta tabloyu andıran sokakları, Rum...

İstanbul sınırlarından çıkmadan mavi bayraklı plajlara, bakir koylara, yemyeşil ormanlara ve doğayla iç içe konaklama işletmelerine ulaşmak istiyorsanız, doğru adres,...

İstanbul’un Adalar ilçesinin, yani Prens Adaları’nın en büyüğü olan Büyükada, metropol hayatının kalabalık ve stresli atmosferinden uzaklaşmak isteyenler için harika...

Gönül rahatlığıyla “bir sanat şehri” olarak nitelendirebileceğimiz İstanbul, asırlardır yaratıcı ruhların buluşma noktası. Tarihi yapıları kadar sanat galerileriyle de dikkat...

Her köşesinden tarihi ve kültürel zenginlikler fışkıran İstanbul, müze gezmeyi sevenler için de adeta bir keşif cenneti. Her adımda geçmişin...

İstanbul, sadece tarihi ve kültürel zenginlikleriyle değil, aynı zamanda doğal güzellikleriyle de herkesi büyüleyen bir şehir. Bu sayede, şehir hayatının...

İstanbul’un tarih kokan sokaklarını keşfetmek istiyorsanız, her biri Beyoğlu ilçesine bağlı olan Karaköy, Galata ve Tophane semtleri ideal bir başlangıç...

Yaz tatili dendiğinde herkesin aklına gelen ilk üç yerden biridir, Çeşme. Geçmişte İzmirlilerin sıcaklar bastırdığında yazlıklarına kaçtığı sevimli bir sahil...

Doğa, tarih, gastronomi, kültür, gece hayatı, spor… Alanya’da hakikaten ne ararsanız var. Antalya’nın güzeller güzeli ilçesi, her türden tatil ve...

Muğla’nın en gözde tatil yerleri dendiğinde birçoğumuzun aklına ilk olarak Marmaris, Fethiye, Bodrum ve Datça gibi destinasyonlar gelir. İlginçtir ki,...

Dalga sesleri eşliğinde güne başlayabileceğiniz ve geceleri yakamoz pırıltısını izleyerek tüm stresinden arınabileceğiniz bir kamp deneyimi yaşamak istiyorsanız, rotanızı deniz...

Tarihçesi Türklerin Orta Asya’dan Anadolu’ya göçmesiyle başlayan hamam kültürü, günümüzde hâlen yaşatılıyor. Bu geleneksel kültürün izlerini en verimli şekilde sürebileceğimiz...

İstanbul’un her iki yakasında, kalabalık ve hızlı temposundan kaçmak isteyenlerin rahat bir nefes almasına olanak tanıyan, birbirinden büyüleyici yeşil alanlar...

İstanbul’da yaşayan ya da bir süreliğine vakit geçiren herkesin bol miktarda gürültüye, kalabalığa ve strese maruz kaldığı bir gerçek. Gündelik...

İstanbul’un her köşesinde ayrı güzellikler saklı ama Avrupa yakasının kentin kalbi, tarihi ve kültürel zenginliklerinin merkezi olduğunu söylemek pek de...

Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayan İstanbul Boğazı, tarih boyunca medeniyetlerin ilgi odağı olmuş, hem doğal hem de tarihi güzelliklerle çevrelenmiş...

Kamp tutkunları buraya! Kışın kasvetli havası dağılmaya ve bahar kendini göstermeye başladığına göre çadırları ve ekipmanları dolaptan çıkarmanın vakti geliyor...

Üç tarafı denizlerle çevrili, dört mevsimi hakkını vererek yaşayan ve iki kıtayı birbirine bağlayan bir ülkenin tatil cenneti olmaması mümkün...

Yahya Kemal’in “Sade bir semtini sevmek bile ömre değer.” dediği, Orhan Veli’nin gözleri kapalı dinlediği, Cahit Sıtkı’nın “gökyüzü mahallesi”, Sezai...

Türkiye'deki En Önemli Tarihi Yapılar ve YerlerTürkiye, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış zengin bir kültürel mirasa sahiptir....

Dünyanın turizm açısından en popüler şehirlerinden birisi olan İstanbul için, aylarca gezseniz bile bitiremeyeceğiniz kadar kalabalık bir keşif listesi oluşturmanız...

Bir şehri, ülkeyi, kültürü daha yakından tanımak ya da tarihsel bir yolculuğa çıkmak için yapabileceğiniz en doğru ve keyifli şeylerden...

Çok uzun süredir sevdiklerimize sarılabileceğimiz yılbaşı günlerinin gelmesini bekliyoruz. Tekrar ailemizle ve arkadaşlarımız ile birlikte upuzun ve keyifli masalarda oturmayı...

"Güçlü bir insan ve bir şelale kendi yollarını çizer" diye çok söylenen bir söz var. Gerçekten de şelaleler, yeryüzündeki en...

Mimariye meyliniz olmasa bile, bu yükselen yapıları sevebilirsiniz. En etkileyici modern harikalardan bazıları da bulutları delip geçen ve sonsuza kadar...

Türkiye gibi muhteşem bir ülkenin maalesef halen gezemediğim 3-5 şehri kaldı. Hangilerini gezemediğimi yazarsam pozitif ayrımcılık olur diye çekindiğimden, şehirleri...

Bodrum, Türkiye'de özellikle yerli gezginler, seyahat severler için açık ara akla ilk gelen yerlerden birisi. "Halikarnas Balıkçısı" mahlası ile tanıdığımız...

Konya, Türkiye’de ve dünyada inanç turizminde en önemli destinasyonlardan biri ancak her şey bununla bitmiyor. Konya gezilecek yerler denilince aslında...

Cıvıl cıvıl atmosferi, üniversite gençliği, yemyeşil alanları ve Avrupai görünümü sayesinde Eskişehir; ülkemizin en popüler kentlerinden biri haline gelmiş durumda....

Ülkemizin tarihiyle ilgi çekici şehirlerinden biri Diyarbakır. Uzunlukta Çin Seddi ve İstanbul Surlarından sonra gelen ama güzelliğiyle eşi benzeri olmayan...

Ülkemizin her bir köşesinin birbirinden güzel bir tabiata sahip olduğunu biliyoruz ama yine de Türkiye'nin en turistik yerlerinden bir tanesi...

Urhai, Orhay, Erech, Arach, Edesse, Kaliruha, Ruha… Süryaniler, Helenler, Araplar ve nihayetinde Türklerin hüküm sürdüğü toprakların her toplulukla birlikte aldığı...

Artvin, Karadeniz Bölgesi’nin belki de en bakir kalabilmiş kentlerinden biri. Hâlen neredeyse hiç el değmemiş doğal güzelikleri, görkemli ormanları, ünlü...

Doğu Karadeniz’in masal kenti Rize, dünyaca ünlü doğal güzelliklere ev sahipliği yapan büyüleyici bir şehir. Karadeniz’in bol yağışlı ve hırçın...

Ülkemize ev sahipliği yapan bu bereketli coğrafya tarih boyunca sayısız medeniyeti ağırladı. Bu sayede biz de bugün çok zengin bir...

Ülkemizin hem yerli hem de yabancı turistler tarafından en çok ilgi gören tatil merkezlerinden biri olan Marmaris, her yıl ortalama...

Doğanın bize armağan ettiği sayısız farklı güzellik var ve ülkemizin söz konusu güzellikler bakımından epey zengin olduğunu söylemek mümkün. Metrelerce...

Görkemli ormanlar, tarihi yürüyüş yolları, asırlara meydan okuyan kalıntılar, bakir koylar, yarı tropik bir bitki örtüsü, endemik türler, tertemiz plajlar…...

Türkiye’nin en kuzeyinde, Batı Karadeniz’in de en doğusunda bulunan Sinop; asırlar boyunca önemli bir liman kenti olduğu için bugüne dek...

Anadolu medeniyetlerinin en önemli beşiklerinden biri olarak görülen bir coğrafyada bulunan Gaziantep, esasen çok zengin bir tarihi ve kültürel mirasa...

Batı Karadeniz’in doğal güzellikleriyle ün salmış kenti Bartın, özellikle bahar ve yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor....

Upuzun sahilleri, tarihi mirasları ve yeryüzü cennetini andıran doğal güzellikleriyle Giresun; Doğu Karadeniz’in en büyüleyici kentlerinden biri. Özellikle doğa tutkunlarının...

Karadeniz’in nüfus bakımından en büyük kenti olan Samsun, tarihçesi ilk çağlara kadar uzanan kadim bir kent. Kurtuluş Savaşı’nın başlangıç anına...

Yaz turizmi açısından bir cazibe merkezine dönüşen yerleşim yerlerinin hem avantajları hem de dezavantajları var. Fethiye, Bodrum, Marmaris ve Çeşme...

Kendine has bir ruhu olan tatil merkezlerinde vakit geçirmek, gerçekten ayrı bir keyif. Çünkü turizm potansiyeli yüksek olan ve her...

Ülkemiz, insanlık tarihi boyunca sayısız farklı medeniyete ev sahipliği yapan oldukça özel bir coğrafyada yer alıyor. Bu sayede, neredeyse her...

Muğla’nın yaz tatilleri ve doğa kaçamakları için en çok tercih edilen adreslerinden biri olan Köyceğiz ilçesi hem doğal güzellikleri hem...

Karadeniz’in dillere destan doğal güzelliklerini ve zengin tarihi mirasını keşfetmek isteyenler için, Ordu dört dörtlük bir destinasyon seçeneği oluşturuyor. Hem...

Benzer İçerikler

Dünyanın en büyüleyici, ilginç ve sıra dışı kentlerinden biri olan İstanbul, bildiğiniz üzere Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlıyor. Kentin...

Coğrafi konumu ve ev sahipliği yaptığı değerler bakımından yalnızca ülkemizin değil, dünyanın da en önemli şehirlerinden biri olarak görülen İstanbul;...

Her anlamda metropol olmanın hakkını sonuna kadar veren İstanbul’da gezilecek yerler listesini tamamlamak için belki aylar yetmez. Hatta İstanbul’u baştan...

Türkiye’nin görülmesi gereken noktalarından olan Sivas’a gitmeyi planlayanlar için bir “Sivas gezilecek yerler listesi” hazırlayalım dedik. Kolları sıvadık, “burayı görmeden...

Ülkemizin istisnasız her bölgesi, kamp tutkunları için birbirinden etkileyici ve keyifli keşif rotalarına ev sahipliği yapıyor. Marmara Bölgesi’nde de doğayla...