nerdeneredenerdenerede
Akdeniz Bölgesi Doğal Güzellikleri

Akdeniz Bölgesi Doğal Güzellikleri

Akdeniz Bölgesi Doğal Güzellikleri

İnsuyu Mağarası

Burdur-Antalya karayolunun 13. kilometresinde ve yoldan yaklaşık 900 metre içeride bulunan İnsuyu Mağarası, ülkemizdeki en...

Altınkum Plajı (Isparta)

Ülkemizin ikinci en büyük tatlı su gölü olan Eğirdir Gölü, Isparta’da, kendisiyle aynı ismi taşıyan...

Cennet Cehennem Obrukları

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Narlıkuyu Mahallesi’nde yer alan Cennet ve Cehennem Obrukları, kentin turistik açıdan...

Astım Mağarası

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Narlıkuyu beldesinde yer alan Astım Mağarası, Hasanaliler Mahallesi sınırları içinde. Doğal...

Tarsus Şelalesi

Mersin’in Tarsus ilçesinin en etkileyici doğal güzelliklerinden biri olan Tarsus Şelalesi, Berdan Nehri’nin oluşturduğu bir...

Yerköprü Şelalesi (Mersin)

Mersin’in Mut ilçesi sınırlarında yer alan Yerköprü Şelalesi, Mersin Yerköprü Şelalesi ya da Mut Yerköprü...

Eshab-ı Kehf (Yedi Uyurlar) Mağarası

Tarsus’un kuzeybatısında ve Encülüs Dağı eteklerindeki Dedeler Köyü’nde yer alan Eshab-ı Kehf Mağarası, hem Müslümanlar...

Lamas Kanyonu

Mersin’in saklı kalmış doğa harikası olarak da tanımlayabileceğimiz Lamas Kanyonu, Mersin’in Erdemli ilçesindeki Limonlu adlı...

Başkonuş Yaylası

Kahramanmaraş Orman İşletme Müdürlüğü’nün sınırları içinde yer alan Başkonuş Yaylası, içinde barındırdığı endemik bitki türlerinin...

Melikler Yaylası

Isparta’nın Yenişarbademli ilçesinin sınırları içinde kalan Melikler Yaylası, tırmanış aktiviteleri için de uygun bir ortam...

Pınargözü Mağarası

Isparta, neredeyse her türden doğal güzellikleri içinde barındıran ve doğa tutkunlarına unutulmaz keşif rotaları sunan,...

Yazılı Kanyon

Hem doğa aşıklarına hem de tarih meraklılarına keşfe değer muhteşem bir ortam sunan Yazılı Kanyon,...

Can Ada

Isparta’nın doğal güzellikleriyle ün salmış olan ilçesi Eğirdir’in iki küçük adacığa da ev sahipliği yaptığını...

İnönü Mağarası

Isparta, birbirinden etkileyici doğal güzelliklere ev sahipliği yapan bir kent. Kentin en dikkat çekici doğal...

Aksu Zindan Mağarası

Isparta’nın Aksu ilçesinde yer alan ve turistik açıdan yoğun ilgi gören Aksu Zindan Mağarası, ilçe...

Yaka Kanyonu

Eğer doğayla baş başa kalmayı seviyor ve doğanın içinde gizlediği güzellikleri keşfetmekten hoşlanıyorsanız, ülkemizde mutlaka...

Daha Fazla Göster

Akdeniz Bölgesi'ndeki Doğal Güzellikler

Türkiye'nin güneybatısında yer alan ve eşsiz doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Akdeniz Bölgesi, ziyaretçilerine unutulmaz bir tatil deneyimi sunmaktadır. Bölgenin sahip olduğu doğal zenginlikler, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti kendine çekmektedir. Masmavi denizi, altın sarısı kumsalları, yeşilin binbir tonuna sahip ormanları ve zengin bitki örtüsüyle büyüleyen Akdeniz Bölgesi, doğa tutkunlarının ve huzur arayanların vazgeçilmez rotalarından biridir.

Akdeniz Bölgesi'nin en büyük hazinelerinden biri, hiç şüphesiz ki turkuaz renkli berrak sularıdır. Bölgenin birbirinden güzel koyları ve plajları, ziyaretçilerine unutulmaz bir deniz keyfi yaşatmaktadır. İster sakin ve dingin bir koyda sessizliğin tadını çıkarın, isterseniz de popüler plajlarda güneşin ve denizin keyfini sürün, Akdeniz Bölgesi'nin sunduğu seçenekler sizi cezbedecektir. Bölgenin sualtı zenginlikleri de dalış tutkunlarının ilgisini çekmektedir. Renkli balıklar, mercanlar ve antik kalıntılarla dolu sualtı dünyası, keşfedilmeyi beklemektedir.

Akdeniz Bölgesi'nin bir diğer doğal güzelliği ise muhteşem ormanlarıdır. Bölgenin dağlarını ve tepelerini saran yemyeşil ormanlar, doğa yürüyüşleri ve trekking için ideal rotalar sunmaktadır. Çam, sedir ve kızılçam ağaçlarının hakim olduğu bu ormanlarda, temiz dağ havasını ciğerlerinize çekerken, doğanın büyüleyici güzelliklerine tanık olacaksınız. Ormanlık alanlarda yer alan şelaleler, mağaralar ve kanyonlar da bölgenin doğal güzelliklerini tamamlayan unsurlardır.

Akdeniz Bölgesi'nin sahip olduğu zengin bitki örtüsü de doğa severlerin ilgisini çekmektedir. Bölgenin Akdeniz iklimine özgü bitkileri arasında zeytin ağaçları, keçiboynuzu, defne, mersin, lavanta ve daha birçok endemik bitki türü yer almaktadır. Bu bitkilerin oluşturduğu renk cümbüşü, bölgenin doğal güzelliğine ayrı bir değer katmaktadır. Özellikle ilkbahar aylarında açan rengârenk çiçekler, bölgeyi adeta bir cennet bahçesine dönüştürmektedir.

Akdeniz Bölgesi'nin doğal güzelliklerini keşfetmek için en ideal zaman ilkbahar ve sonbahar aylarıdır. Bu dönemlerde bölgenin ılıman iklimi, doğa yürüyüşleri ve kamp yapmak için mükemmel koşullar sunmaktadır. Bölgede yer alan doğa parkları, milli parklar ve tabiat parklarında, doğayla iç içe unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Eşsiz doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle Akdeniz Bölgesi, ziyaretçilerine benzersiz bir tatil fırsatı sunmaktadır. Masmavi denizi, altın sarısı kumsalları, yemyeşil ormanları ve zengin bitki örtüsüyle büyüleyen bu bölge, doğa tutkunlarının mutlaka görülmesi gereken rotalarından biridir. Akdeniz Bölgesi'nin doğal güzellikleri arasında kaybolmak ve huzurun tadını çıkarmak için daha fazla beklemeyin, siz de bu cennetten bir köşeyi keşfetmeye başlayın.

Akdeniz Bölgesi'nin En Önemli Doğal Güzellikleri

Akdeniz Bölgesi, sahip olduğu eşsiz doğal güzellikleriyle her yıl binlerce ziyaretçiyi kendine çekmektedir. Bölgenin en önemli doğal güzellikleri arasında masmavi denizi, altın sarısı kumsalları, yeşilin binbir tonuna sahip ormanları ve zengin bitki örtüsü yer almaktadır. Bu doğal hazineler, Akdeniz Bölgesi'ni doğa tutkunları için vazgeçilmez bir rotaya dönüştürmektedir.

Bölgenin en büyük zenginliklerinden biri olan turkuaz renkli denizi, ziyaretçilerine unutulmaz bir mavi yolculuk deneyimi sunmaktadır. İster teknelerle ister yürüyüş rotalarıyla keşfedin, Akdeniz'in büyüleyici koyları ve plajları sizi kendine hayran bırakacaktır. Sualtı zenginlikleri de dalış tutkunlarının ilgisini çekmektedir. Akdeniz'in berrak sularında, renkli balıkların, mercanların ve antik kalıntıların arasında yüzmek, unutulmaz bir deneyim yaşatacaktır.

Akdeniz Bölgesi'nin en önemli doğal güzelliklerinden bir diğeri ise muhteşem ormanlarıdır. Bölgenin dağlarını ve tepelerini saran yemyeşil ormanlar, doğa yürüyüşleri ve trekking için ideal rotalar sunmaktadır. Çam, sedir ve kızılçam ağaçlarının hakim olduğu bu ormanlarda, temiz dağ havasını ciğerlerinize çekerken, doğanın büyüleyici güzelliklerine tanık olacaksınız. Ormanlık alanlarda yer alan şelaleler, mağaralar ve kanyonlar da bölgenin doğal güzelliklerini tamamlayan unsurlardır. Bu alanlarda yapacağınız yürüyüşler, size doğayla bütünleşme fırsatı sunacaktır.

Akdeniz Bölgesi'nin sahip olduğu zengin bitki örtüsü de bölgenin en önemli doğal güzellikleri arasında yer almaktadır. Bölgenin Akdeniz iklimine özgü bitkileri arasında zeytin ağaçları, keçiboynuzu, defne, mersin, lavanta ve daha birçok endemik bitki türü bulunmaktadır. Bu bitkilerin oluşturduğu renk cümbüşü, bölgenin doğal güzelliğine ayrı bir değer katmaktadır. Özellikle ilkbahar aylarında açan rengârenk çiçekler, bölgeyi adeta bir cennet bahçesine dönüştürmektedir. Doğa yürüyüşleri sırasında, bu eşsiz bitki örtüsünü yakından inceleme fırsatı bulacaksınız.

1. Patara Plajı Siz de Tellioğullarıyla, Seferoğullarının bir türlü paylaşamadığı “Yeşil Vadiyi” aramak ya da İbrahim Tatlıses gibi kendinizi “Sabuha” için çöllere atmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Biz her ne kadar izlerken uçsuz bucaksız çöllerde çekildiğini düşünerek serap göre duralım, o kum tepeleri Patara Plajında yer alıyor.

2. Küçük Çakıl Plajı Antalya’nın Kaş ilçesi yaz tatilini ya da bahar aylarını geçirmek için harika bir destinasyon alternatifi. Ülkemizde her biri birbirinden popüler çok sayıda tatil merkezi mevcut ama Kaş’ı kendine has kılan temel özellikler var. Yüzölçümü bakımından çok büyük olmasa da bu ilçe hem çok zengin bir tarihi mirasa hem de büyüleyici doğal güzelliklere ev sahipliği yapıyor.

3. Büyük Çakıl Plajı Ülkemizin en gözde tatil merkezlerinden biri olan ve Antalya sınırlarında bulunan Kaş ilçesi, özellikle yoğun yaz sezonlarında iğne atsanız yere düşmeyecek kadar kalabalık bir atmosfere kavuşabiliyor. İlçenin yüzölçümü pek de büyük değil. Bol bol yokuşa ev sahipliği yapması sebebiyle de bazı noktalarına toplu taşımayla ya da yürüyerek ulaşım sağlamak neredeyse imkansız.

4. Seyrek Çakıl Plajı Antalya’nın Kaş ilçesi Türkiye'nin en gözde tatil merkezlerinden biri haline gelmiş durumda. Hatta yüzölçümü bakımından pek de büyük olmamasına rağmen bu kadar yoğun ilgi görmesi sonucunda, yaz aylarında ilçe genelinde iğne atsanız yere düşmeyecek bir kalabalıkla karşılaşabiliyoruz.

5. Gömbe Yaylası Antalya’nın Kaş ilçesi hem çok zengin bir tarihi mirasa hem de birbirinden etkileyici doğal güzelliklere ev sahipliği yapıyor. İlçe sınırlarında bulunan en büyüleyici doğal alanlardan biri de Gömbe Yaylası. İlçe merkezine yaklaşık 70 kilometre mesafede bulunan yayla, Akdağ’ın eteklerine yayılmış durumda.

6. Akçagerme Plajı Antalya’nın Kaş ilçesinde denize girmek için tercih edebileceğiniz birçok farklı plaj var ama bunların hepsi kendine has özelliklere sahip olduğundan kararı doğru vermek gerek. Kaş’ın doğrudan merkezinde bulunan Büyük Çakıl ve Küçük Çakıl plajları, yürüyerek kolayca ulaşılabilmelerinden ötürü son derece popüler.

7. Kaputaş Plajı Antalya’nın Kaş ilçesinin en gözde plajlarından biri olan Kaputaş Plajı, Kaş ile Kalkan arasında uzanan sahil yolunun üzerinde. Fethiye tarafından Kaş’ın merkezine gelmeden önce, özellikle yaz sezonu sırasında bu plajın önündeki araç trafiğini görünce ne kadar popüler olduğunu bir kez daha anlıyorsunuz.

8. Damlataş Mağarası Ülkemizde birçok güzellik ve doğa harikası var. Mağaralar da bunların arasında yer alıyor. Gizemli havaları ve biraz da ürkütücü yanları ile oldukça ilgi çekici olabiliyorlar. Antalya’nın Alanya ilçesinde bulunan Damlataş Mağarası, dünyanın en ünlü ve turistik doğal yapılarından biri.

9. Ceyhan Nehri Ceyhan Nehri Türkiye’nin en verimli tarım alanlarından ve en kıymetli ovalarından olan Çukurova’yı besleyen, o bölgenin iki büyük hayat damarından birisi konumunda. Diğer büyük hayat damarı ise Ceyhan ile paralel olarak Akdeniz’e uzanan Seyhan Nehri diyebiliriz.

10. Seyhan Nehri Akdeniz’e dökülen ve Çukurova’yı besleyen en büyük akarsulardan olan Seyhan Nehri, aynı zamanda Türkiye’nin en uzun akarsuları içerisinde ilk beş içerisinde yer alıyor. Toplam uzunluğu 560 kilometre civarında olan Seyhan Nehri’nin tamamı Türkiye sınırları içerisinde yer alıyor.

11. Doyran Göleti Ülkemizin her kenti birbirinden eşsiz doğal güzelliklere ev sahipliği yapıyor ama bazı kentlere doğanın biraz daha cömert davrandığını söylemek mümkün. Örneğin, Antalya’nın istisnasız her bir ilçesinde güzellik açısından birbirleriyle yarışan doğa harikalarıyla karşılaşabiliyoruz.

12. Göksu Nehri Mersin’in Silifke ilçesinden Akdeniz’e dökülen Göksu Nehri, hem Akdeniz’e dökülen akarsuların en önemlileri arasında yer alıyor hem de ülkemizin en uzun ve değerli nehirlerinden biri konumunda bulunuyor. Göksu Nehri’nin oluşturduğu Göksu Deltası ise Türkiye’nin endemik bitki florası olması açısından ve önemli hayvan türlerinin yaşam alanı olmasından dolayı çok özel bir bölge olarak kabul ediliyor.

13. Asi Nehri Asi (Orontes) nehri dünyada birkaç ülkenin topraklarından geçen ve global bir havzaya sahip olan akarsular arasında yer alıyor. Asi Nehri Lübnan’ın Bekaa Vadisi’nin doğusundan doğuyor ve Suriye’nin Humus ve Hama gibi bölgelerinden geçerek ilerliyor. Son olarak Türkiye’nin Antakya (Hatay) ili sınırlarına giriyor ve buradan Akdeniz’e doğal su yolları ile bağlanıyor.

14. Tarsus Şelalesi Mersin’in Tarsus ilçesinin en etkileyici doğal güzelliklerinden biri olan Tarsus Şelalesi, Berdan Nehri’nin oluşturduğu bir doğa harikası. İlçe merkezinin kuzeyinde bulunuyor. Çukurova deltasını besleyen Berdan Nehri, Toros Dağları’ndan beslenerek suyu Akdeniz’e taşıyor ve ilçe merkezinden yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta Tarsus Şelalesi’ne dönüşüyor.

15. Kapıkaya Kanyonu Adana’nın Karaisalı ilçesine bağlı Kapıkaya Köyü’nde yer alan Kapıkaya Kanyonu, doğa tutkunlarının kentte keşfetmekten en çok keyif alabileceği destinasyonların başında geliyor. Şehir merkezine 72 kilometre, Karaisalı’nın merkezine ise yalnızca 5 kilometre uzaklıkta.

16. Eshab-ı Kehf (Yedi Uyurlar) Mağarası Tarsus’un kuzeybatısında ve Encülüs Dağı eteklerindeki Dedeler Köyü’nde yer alan Eshab-ı Kehf Mağarası, hem Müslümanlar hem de Hristiyanlar tarafından kutsal kabul edilen bir mağara. Halk arasında “Yedi Uyurlar Mağarası” olarak da bilinen yapı, Kur’an-ı Kerim’in Kehf Suresi’nde, Roma İmparatorluğu döneminde zulümden kaçan yedi gencin sığındığı mağara olarak geçiyor.

17. Astım Mağarası Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Narlıkuyu beldesinde yer alan Astım Mağarası, Hasanaliler Mahallesi sınırları içinde. Doğal güzellikleriyle yıl boyunca ziyaretçilerin ilgisini çeken bu görkemli mağara, Cennet Cehennem Obrukları’nın da yaklaşık 600 metre kuzeybatısında buluyor.

18. Cennet Cehennem Obrukları Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Narlıkuyu Mahallesi’nde yer alan Cennet ve Cehennem Obrukları, kentin turistik açıdan en çok ilgi gören doğal güzelliklerinin başında geliyor. İlçe merkezine 25 kilometre uzaklıkta, antik Narlıkuyu Limanı’nın kuzeybatısında, Kız Kalesi’nin de batısında konumlanıyor.

19. Gilindire (Aynalıgöl) Mağarası Gilindire Mağarası, diğer ismiyle Aynalıgöl Mağarası, Mersin’in Aydıncık ilçesinde ve ilçe merkezine yaklaşık 7,5 km uzaklıkta bulunuyor. Akdeniz’e bakan bir yamaca yayılan bu doğa harikası, Sancak Burnu ile Kurtini Deresi’nin arasında kalmış durumda.

20. Burdur Gölü Burdur Gölü, Burdur ili sınırları içerisinde yer alıyor. Burdur Gölü, yüzölçümü açısından, kapladığı 200 km2 alan ile Türkiye’nin 6. büyük gölü ve en büyük 3. tuzlu su gölü olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda, Türkiye’nin en derin gölleri arasında yer alan Burdur Gölü’nün en derin noktası 100 metreye kadar yaklaşıyor.

21. Kesme Boğazı Kanyonu Antalya kent merkezine yaklaşık 45 kilometre, Kemer ilçe merkezine de 10 kilometre mesafede bulunan Kesme Boğazı Kanyonu, Beydağları Sahil Milli Parkı’nın ev sahipliği yaptığı büyüleyici doğal güzelliklerden biri. Altınyaka yolu üzerinde kalıyor. Doğa ve macera tutkunları için dört dörtlük bir kaçış noktası oluşturan kanyon, hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle ünlü.

22. Üç Adalar Yüzmeyi, dalış yapmayı ve doğayla iç içe vakit geçirmeyi sevenler için, Antalya’nın Kemer ilçesinin açıklarında harika bir keşif noktası var: Üç Adalar. Tekirova beldesinin sahillerinin açıklarında yer bu yeryüzü cenneti, ismi her ne kadar Üç Adalar olsa da, aslında dört adadan oluşuyor.

23. Tekirova Plajı Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Tekirova, Toros Dağları’nın eteklerinde yayılmış, doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini büyüleyen bir tatil beldesi. Kent merkezine yaklaşık 59 kilometre uzaklıkta. Kemer’in merkezinden ise Tekirova’ya 20 kilometre yol kat ederek ulaşılabiliyor. Akvaryum berraklığındaki denizi, yemyeşil ormanları ve upuzun kumsalı ile bu belde, harika bir yaz tatili için gerekli tüm olanaklara sahip.

24. Ayışığı Plajı Antalya’nın Kemer'in en gözde plajlarından biri olan Ayışığı Plajı, ilçe merkezine yalnızca 10 dakikalık yürüyüş mesafesinde. Hem denizden hem de karadan ulaşımın mümkün olduğu plaj, temizliği ve huzur dolu atmosferiyle denize girmek için ideal bir nokta.

25. Göynük Kanyonu Antalya’nın Kemer ilçesinde ve ilçe merkezine yaklaşık 4 kilometre mesafede bulunan Göynük Kanyonu, doğa ve macera tutkunlarının mutlaka ziyaret etmesini önerdiğimiz bir doğa harikası. Likya Yolu güzergahında yer alan bu etkileyici kanyon, Beydağları Sahil Milli Parkı sınırları içinde.

26. Phaselis Koyu Antalya’nın merkezine yaklaşık 58 kilometre mesafede bulunan Phaselis Koyu, Kemer ilçesi sınırları içinde ve ilçe merkezinden 12 kilometre uzaklıkta. Phaselis Antik Kenti’ne de ev sahipliği yapan koy, eşsiz doğal güzellikleri son derece etkileyici bir tarihi mirasla buluşturuyor.

27. Derya Beach Birçoğu Likyalılardan kalma zengin tarihi mirası, büyüleyici doğal güzellikleri ve popüler işletmeleriyle Kaş; son yılların en popüler tatil merkezlerinden biri haline geldi. Kaş her mevsimde güzel ama özellikle yaz aylarında gitgide daha kalabalık bir kitleyi ağırlıyor.

28. Asmaaltı Plajı Turkuaz rengindeki ve cam berraklığındaki denizi ile Antalya’nın Kaş ilçesi, yaz tatilini geçirmek için çok cazip bir destinasyon seçeneği. Yalnızca doğal güzellikleri değil, birçoğu Likyalılardan miras olan tarihi zenginlikleriyle de ziyaretçilerini büyülemeyi başarıyor.

29. Kaş Belediyesi Halk Plajı Her yaz sezonunda on binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan popüler tatil beldelerimizde uygun fiyatlı, halka açık ve temiz plajlar bulmak giderek zorlaşıyor. Genellikle plajların ve koyların birçoğunda giriş ücreti talep eden, şezlong ve şemsiye kullanımı için en azından belirli bir harcama limitini geçme şartı koşan beach club işletmeleriyle karşılaşıyoruz.

30. Blanca Beach (Hidayet Koyu) Antalya’nın Kaş ilçesi sınırları içinde denize girmek için rotanızı çevirebileceğiniz birbirinden güzel plajlar ve koylar var. Bunlar arasında en büyüleyici olanlarından biri de Hidayet Koyu. Halk arasında ismi Hidayet’in Koyu olarak da anılan bu koy, cam berraklığında bir denize sahip.

31. İnceboğaz Plajı Antalya’nın Kaş ilçesinde denize girmek için tercih edebileceğiniz birçok farklı plaj var ve bunların her biri konumu, olanakları ve ulaşım durumu açısından ziyaretçilerine farklı avantajlar ve dezavantajlar sunuyor. İnceboğaz Plajı da Çukurbağ Yarımadası’ndan denize girmek isteyenler için en ideal adreslerden biri.

32. Fırnaz Koyu Fırnaz Koyu, Kalkan çıkışlı tekne turlarının favori duraklarından biri olan ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini büyülemeyi başaran bir doğa harikası. Burası küçük bir tesis dışında tamamen bakir kalabilmiş ve Kaş sınırları içinde doğasını tamamen koruyabilen koylar ve plajlar bulmak artık neredeyse imkansız.

33. Titreyengöl Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı Sorgun Mahallesi’nde yer alan Titreyengöl, doğayla iç içe vakit geçirmeyi seven herkesin keyif alabileceği bir turistik bölge. Manavgat ilçe merkezine yaklaşık 10 kilometre mesafede bulunan bu göl, ismini yüzeyinde en hafif bir esintide bile oluşan küçük dalgalardan alır.

34. Melikler Yaylası Isparta’nın Yenişarbademli ilçesinin sınırları içinde kalan Melikler Yaylası, tırmanış aktiviteleri için de uygun bir ortam sunan Dedegöl Dağı’nın eteklerinde yer alıyor. İlçe merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan yaylanın bir bölümü, aynı zamanda Kızıldağ Milli Parkı’nın da sınırları içinde.

35. Pınargözü Mağarası Isparta, neredeyse her türden doğal güzellikleri içinde barındıran ve doğa tutkunlarına unutulmaz keşif rotaları sunan, büyüleyici bir kent. Kent sınırları içinde tabiat alanından milli parka, yayladan adacıklara, göllerden mağaralara kadar envai çeşit doğa harikası var.

36. Yazılı Kanyon Hem doğa aşıklarına hem de tarih meraklılarına keşfe değer muhteşem bir ortam sunan Yazılı Kanyon, Isparta’nın Sütçüler ilçesinin sınırları içinde yer alıyor. Tabiat parkı statüsünü de taşıyan bu görkemli doğa harikası, ismini içinde barındırdığı Bizans kalıntılarından alıyor.

37. Kuyucak Köyü Lavanta Tarlaları Yolu Isparta’ya düşen gezginlerin, influencer’ların ya da rehberlerin Instagram paylaşımlarında uçsuz bucaksız lavanta tarlalarında çekilmiş fotoğraflara denk geldiniz mi. Özellikle son birkaç yıldır turistik açıdan gitgide daha çok popülerlik kazanan bu meşhur tarlalar, Isparta’nın Keçiborlu ilçesine bağlı Kuyucak Köyü’nün sınırları içinde bulunuyor.

38. Karacaören Barajı Karacaören Barajı; Isparta, Burdur ve Antalya illerinin oluşturduğu bir üçgenin içinde yer alan ve Aksu Irmağı’nın üzerine kurulmuş olan bir baraj. Bu sayede hem üç kentin sakinleri hem de çevre illerde yaşayan kişiler tarafından çok sık ziyaret ediliyor.

39. Yaka Kanyonu Eğer doğayla baş başa kalmayı seviyor ve doğanın içinde gizlediği güzellikleri keşfetmekten hoşlanıyorsanız, ülkemizde mutlaka gezmeniz gereken şehirlerin arasında ilk sıralarda Isparta yer alıyor. Isparta turistik açıdan belki de en popüler kentlerimizden biri değil.

40. Aksu Zindan Mağarası Isparta’nın Aksu ilçesinde yer alan ve turistik açıdan yoğun ilgi gören Aksu Zindan Mağarası, ilçe merkezinin yaklaşık iki kilometre kuzeydoğusunda. Aksu Çayı’nın oluşturduğu boğazın güney yamacına düşen mağara, deniz seviyesinden 1300 metre yüksekte.

41. İnönü Mağarası Isparta, birbirinden etkileyici doğal güzelliklere ev sahipliği yapan bir kent. Kentin en dikkat çekici doğal oluşumları arasında asırlardır varlığını koruyan mağaralar da yer alıyor. Bunlardan biri de Eğirdir ilçesi sınırları içinde bulunan İnönü Mağarası.

42. Can Ada Isparta’nın doğal güzellikleriyle ün salmış olan ilçesi Eğirdir’in iki küçük adacığa da ev sahipliği yaptığını biliyor muydunuz. Ülkemizin ikinci en büyük tatlı su gölü olan Eğirdir Gölü’nü de içinde barındıran bu ilçede Yeşilada ve Can Ada isminde iki farklı adacık bulunuyor.

43. Yeşilada Isparta, hem tarihi mirasıyla hem de doğal güzellikleriyle ön plana çıkan ve ülke turizminde çok önemli roller oynayan bir kent. Ancak genel anlamda bakıldığında, şehrin ev sahipliği yaptığı doğal güzelliklerin bir nebze daha popüler olduğunu söylemek mümkün.

44. Altınkum Plajı (Isparta) Ülkemizin ikinci en büyük tatlı su gölü olan Eğirdir Gölü, Isparta’da, kendisiyle aynı ismi taşıyan ilçenin sınırları içinde yer alıyor. Eğirdir ilçesi baştan sona doğa tutkunlarına gerçek bir yeryüzü cenneti sunan bir bölge. İlçe sınırları içinde Eğirdir Gölü’nün yanı sıra; Yeşilada, Can Ada ve Barla kasabası gibi birbirinden etkileyici keşif durakları da bulunuyor.

45. Eğirdir Gölü Günün farklı zamanlarında değişik renkler alan ve bu nedenle “Yedi Renkli Göl” olarak da anılan Eğirdir Gölü, Türkiye’nin en büyük dördüncü gölü. Aynı zamanda, Beyşehir Gölü'nden sonra en büyük ikinci tatlı su gölü olarak dikkat çekiyor. Göller Yöresi’nin önemli yerleşkelerinden Isparta il sınırları içerisinde yer alan Eğirdir Gölü, 482 km2’lik bir alan kaplıyor.

46. Zeytintaşı Mağarası Tabiat Anıtı Zeytintaşı Mağarası Tabiat Anıtı, Antalya’nın Serik ilçesinin kuzeyindeki Akbaş Köyü’nde yer alan, büyüleyici bir doğal oluşum. Zeytinlitaş Tepesi’nin güney yamacında konumlanan mağara, Antalya’nın merkezinden 54 kilometre uzaklıkta. Serik ilçe merkezine olan mesafesi ise 16 kilometre civarında.

47. Porto Ceneviz Koyu Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı Adrasan ve Olimpos beldeleri arasında kalan Porto Ceneviz Koyu, doğanın mucizevi güzelliklerinden bir tanesi. Akdeniz’in tertemiz ve berrak sularına komşu olan koy, günümüzde hâlen bakir doğasını ve sakin atmosferini koruyabiliyor.

48. Olimpos Plajı Antalya’nın Kumluca ilçesinde yer alan Olimpos Plajı’nı, Akdeniz kıyılarının en özel köşelerinden biri olarak tanımlamak yanlış olmaz. Hem tarihi mirası hem de doğal güzellikleriyle adeta bir cennet köşesi olan bu plaj, doğayla iç içe ve huzurla geçecek bir tatil arayanlar için harika bir keşif destinasyonu oluşturuyor.

49. Manavgat Şelalesi Antalya şehir merkezine yaklaşık 72 kilometre, içinde bulunduğu Manavgat ilçesinin merkezine ise yaklaşık üç kilometre uzaklıkta bulunan Manavgat Şelalesi, ilçe merkezinin kuzey tarafında konumlanıyor. Manavgat Nehri, Batı Toroslar’ın doğusunda kalan yamaçlarından doğan ve Sorgun’daki boğaz aracılığıyla Akdeniz’e karışan bir nehir.

50. Limanağzı Plajı Antalya’nın Kaş ilçesinde denize girmek istediğinizde her biri turkuaz renkli ve cam berraklığında bir denize komşu, birbirinden popüler plaj seçenekleriyle karşılaşabiliyorsunuz. Bunların her birinin kendine has özellikleri var. Bazıları kumluk, bazıları -ve hatta çoğunluğu- minik çakıl taşlarıyla bezeli.

51. Dim Mağarası Dim Çayı Milli Parkı, yaklaşık 60 kilometre uzunluğa sahip Dim Çayı’nın kapsadığı bölgenin ismi. Milli park sınırları içinde, yıllardır hem yerel halkın hem de yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği birçok farklı doğa harikası bulunuyor. Bunlardan biri de deniz seviyesinden 232 metre yüksekte bulunan Dim Mağarası.

52. Damlataş Plajı Antalya’nın Alanya'nın en ünlü ve popüler plajlarından biri olan Damlataş Plajı, tarihi Damlataş Mağarası’nın hemen önünde ve Alanya Kalesi’nin eteklerinde yer alıyor. Damlataş Mağarası ile Alanya Kalesi de ilçenin en turistik durakları arasında.

53. Aşıklar (Korsanlar) Mağarası Aşıklar Mağarası, eski ismiyle Korsanlar Mağarası, Antalya’nın Alanya ilçesindeki tarihi yarımadanın güneybatı yamacında yer alan ünlü bir mağara. Bugüne dek birçok efsaneye de konu olmuş. Efsanelerin birçoğu, mağaranın denizden yüksek ve zor ulaşılabilir bir noktada bulunmasıyla ilişkili.

54. Gedevet Yaylası Alanya'nın en etkileyici doğal güzelliklerinden biri olan Gedevet Yaylası, hem bunaltıcı yaz sıcaklarından kaçmak hem de doğayla baş başa kalmak için rotanızı gönül rahatlığıyla çevirebileceğiniz bir adres. Alanya'nın merkezinin yaklaşık 25 kilometre kuzeyinde, ve Dere Köy sınırları içerisinde bulunuyor.

55. Gökbel Yaylası Alanya’nın doğal güzellikleriyle ünlü yaylalarından biri olan Gökbel Yaylası, Akdağ ve Sulugöl Tepe tarafından çevreleniyor. İlçe merkezinden 7 kilometre, Antalya’nın merkezinden de 140 kilometre mesafede yer alan yayla. Orta Toroslar’ın sırtlarına dayanmış durumda.

56. Cüceler Mağarası Antalya'nın Alanya ilçesinde yer alan Cüceler Mağarası, 2012 yılından beri ziyarete açık olan, etkileyici bir karstik mağara. İlçe merkezine 37 kilometre uzaklıkta bulunan bu doğa harikası, Sapadere Kanyonu yolu üzerinde konumlanıyor. Mağaranın ismi, hakkında asırlardır anlatılan efsanelerden geliyor.

57. Sapadere Kanyonu Antalya’nın Alanya ilçesinde yer alan Sapadere Kanyonu, doğa ve macera tutkunlarının keşfetmekten çok keyif alabileceği bir turizm merkezi. Yaklaşık 750 metre uzunluğundaki kanyonun yüksekliği de 400 metreye ulaşıyor. Özellikle yaz aylarında bunaltıcı sıcaklardan kaçmak isteyen bölge halkı ve turistler için çok cazip bir kaçış noktası oluşturuyor.

58. Taşdibi Plajı Antalya’da her biri temizlik, güzellik ve konfor açısından bir diğeriyle yarışabilecek; mavi bayraklı onlarca farklı plaj var. Keza kentin yaz sezonu boyunca hem yerli hem de yabancı turistlerin akınına uğramasının en temel sebeplerinden biri de Antalya plajlarının dünyaca ünlü güzelliği.

59. Beymelek Lagünü Antalya’nın istisnasız tüm ilçelerinde her biri büyüleyicilik bakımından bir diğeriyle yarışan doğal güzelliklerle karşılaşabiliyorsunuz. Demre ilçesinin ev sahipliği yaptığı doğal güzelliklerden biri de Beymelek Lagünü. Deniz suyu ile tatlı suyun birbirine karıştığı bu yeryüzü cenneti, hem yerli ve yabancı turistlerin hem de dalyan balıkçılığı ile ilgilenenlerin radarına girmiş durumda.

60. Demre Kuş Cenneti Antalya’nın Demre ilçesi turistik açıdan gördüğü ilgi bakımından Kaş ve Kalkan gibi yerleşim yerlerinin biraz gölgesinde kalsa da, aslında hem tarihi mirası hem de doğal güzellikleriyle gözden kaçırılmaması gereken bir keşif durağı. Tarihi mirası hakikaten çok zengin.

61. Kekova Akdeniz'in Saklı Cenneti: Kekova Antalya'nın güneybatısında, Demre ilçesi sınırları içinde yer alan Kekova, eşsiz doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla Akdeniz'in en büyüleyici noktalarından biri. Turkuaz suları, bozulmamış koyları ve antik kalıntılarıyla ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim vadediyor.

62. Köprülü Kanyon Ülkemizin en uzun kanyonlarından biri olan Köprülü Kanyon, Antalya’nın Manavgat ilçesindeki Bozyaka Mahallesi sınırları içinde bulunuyor. Köprüçay’ın Bolasan Köyü ve Beşkonak arasındaki bölgeyi aşındırarak meydana getirdiği bu görkemli yarma vadide son derece zengin bir bitki örtüsü hakim.

63. Kurşunlu Şelalesi 1986 yılından beri tabiat parkı statüsüne sahip olan Kurşunlu Şelalesi, Antalya’nın en büyüleyici doğa harikalarından biri. Yemyeşil ağaçlarla çevrelenen ve yürümesi son derece keyifli patika yolların sonunda karşınıza çıkan bu saklı cennet, yaklaşık 33 hektarlık bir alanı kaplıyor.

64. Konyaaltı Plajı Hem plaj giriş ücreti ödemeyeyim hem de sosyal medya hesaplarımı süsleyebileceğim güzel fotoğraflar çekebileyim diyorsanız Konyaaltı Plajı’na gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz. Mavi bayrağı ve altın rengi kumsalıyla Konyaaltı, en güzel halk plajlarından biridir.

65. Korsan Koyu Antalya’nın Kumluca ilçesinde bulunan Karaöz Sahili’ne yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta konumlanan Korsan Koyu, turkuaz renkli ve göz alıcı berraklıktaki deniziyle oldukça ünlü. İki tepenin arasında kalan bu küçük ve etkileyici koy, tertemiz bir plaja da ev sahipliği yapıyor.

66. Başkonuş Yaylası Kahramanmaraş Orman İşletme Müdürlüğü’nün sınırları içinde yer alan Başkonuş Yaylası, içinde barındırdığı endemik bitki türlerinin zenginliği bakımından ülkemizin en görkemli ve değerli yaylalarından biri. Sümbül ve salep bitkilerinin yanı sıra; ardıç, meşe, sedir ve köknar ağaçlarına da ev sahipliği yapan yayla, göçmen kuşlar tarafından da sık sık ziyaret ediliyor.

67. Düden Şelalesi Antalya şehir merkezinden yaklaşık on kilometre mesafede bulunan Düden Şelalesi, Kepez ilçesine bağlı Varsak Mahallesi sınırları içinde yer alıyor. Bazı kaynaklarda Yukarı Düden Şelalesi ya da İskender Şelalesi isimleriyle de geçen bu doğa harikası, kanyağını Kepez Hidroelektrik Santrali’nden alıyor.

68. Kleopatra Plajı (Alanya) İsmini Antik Mısır’ın ünlü kraliçesinden alan Kleopatra Plajı, Antalya’nın Alanya ilçesinde, tarihi yarımadanın batı kıyısında bulunuyor. Damlataş Plajı’nın devamında, yaklaşık iki kilometre boyunca uzanan bu görkemli plajın denizi oldukça berrak. Altın sarısı kumlarla kaplanan plaj her yaz sezonunda binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

69. Karain Mağarası Denizden yaklaşık 450 metre yükseklikte bulunan Karain Mağarası, ülkemizin en büyük ve ihtişamlı doğal mağaralarından biri. İçinde 1946 yılından beri kazılar yapılan bu mağara, hem Anadolu’nun hem de Yakın Doğu’nun kültürel, coğrafi, siyasi ve sosyal tarihi açısından büyük önem taşıyor.

70. Yerköprü Şelalesi (Mersin) Mersin’in Mut ilçesi sınırlarında yer alan Yerköprü Şelalesi, Mersin Yerköprü Şelalesi ya da Mut Yerköprü Şelalesi isimleriyle de adlandırılabiliyor. Bunun sebebi, Konya’nın Hadim ilçesi sınırlarında da bir Yerköprü Şelalesi olması, aman karıştırmayın.

71. Kapuz Kanyonu Antalya’nın Konyaaltı ilçesine bağlı Aşağıkaraman Mahallesi sınırları içinde konumlanan Kapuz Kanyonu, henüz geniş kitleler tarafından bilinmeyen gerçek bir yeryüzü cenneti. Antalya il merkezine yaklaşık 10 kilometre mesafede bulunan bu kanyon, bölge sakinleri tarafından keşfedilmemiş bir cennet olarak nitelendiriliyor.

72. Lamas Kanyonu Mersin’in saklı kalmış doğa harikası olarak da tanımlayabileceğimiz Lamas Kanyonu, Mersin’in Erdemli ilçesindeki Limonlu adlı beldenin sınırları içinde yer alıyor. İl merkezine yaklaşık 45 kilometre uzaklıkta yer alan bu kanyon, Akdeniz ikliminin muhteşem doğasını birbirinden etkileyici doğal güzelliklerle harmanlıyor.

73. Çevlik Plajı Çevlik Plajı, Hatay’da bulunuyor ve 14 kilometre uzunluğuyla Türkiye’nin en uzun plajı olarak zirveye oturuyor. Önce bu muhteşem sahilde keyif yaptıktan sonra denizdeki yorgunluğumuzun ardından Hatay’ın enfes yemeklerini tatmak harika bir tatil planı olabilir.

Akdeniz Bölgesi'nin en önemli doğal güzelliklerinden biri de bölgede yer alan doğa parkları, milli parklar ve tabiat parklarıdır. Bu koruma altındaki alanlar, bölgenin doğal zenginliklerini en iyi şekilde yansıtmaktadır. Bu parklarda yapacağınız geziler sırasında, Akdeniz'in eşsiz doğal güzelliklerini keşfedecek, farklı bitki ve hayvan türlerini gözlemleme şansı yakalayacaksınız. Ayrıca bu parklar, kamp yapmak ve doğayla baş başa kalmak için de ideal alanlardır.

Akdeniz Bölgesi'nin en önemli doğal güzellikleri, bölgeye özgü bir atmosfer yaratmaktadır. Masmavi denizi, altın sarısı kumsalları, yemyeşil ormanları ve zengin bitki örtüsüyle büyüleyen bu bölge, doğa tutkunlarına unutulmaz bir tatil deneyimi sunmaktadır. Bölgenin doğal güzellikleri arasında kaybolmak ve huzurun tadını çıkarmak için daha fazla beklemeyin, siz de Akdeniz Bölgesi'nin en önemli doğal güzelliklerini keşfetmeye başlayın.

Akdeniz Bölgesi Doğal Güzelliklerini Görmek İçin 10 Neden

Akdeniz Bölgesi, Türkiye'nin en güzel ve büyüleyici bölgelerinden biridir. Eşsiz doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. İşte Akdeniz Bölgesi'nin doğal güzelliklerini keşfetmek için 10 neden:

1. Muhteşem Plajlar: Akdeniz kıyıları, dünyaca ünlü plajlarıyla ön plana çıkmaktadır. Antalya'nın Kaputaş, Lara, Konyaaltı ve Belek plajları, Muğla'nın Ölüdeniz, Patara ve İztuzu plajları, Mersin'in Kızkalesi ve Susanoğlu plajları çok sayıda turistin ilgisini çekiyor. Altın sarısı kumsalları, kristal berraklığındaki turkuaz renkli denizi ve geniş plajları ile Akdeniz sahilleri, unutulmaz bir deniz-kum-güneş tatili sunuyor.

2. Doğa Harikaları: Akdeniz Bölgesi, çeşitli doğal güzelliklere sahiptir. Antalya'da bulunan Düden ve Manavgat şelaleleri görsel bir şölen sunarken, Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı doğa yürüyüşü sevenlerin ilgisini çekiyor. Olimpos-Beydağları Sahil Milli Parkı, çok sayıda endemik bitki ve hayvan türüne ev sahipliği yapmaktadır. Saklıkent Kanyonu, Türkiye'nin en uzun ve derin kanyonlarından biri olup doğa sporları için idealdir.

3. Likya Yolu: Fethiye'den başlayıp Antalya'ya kadar uzanan 540 km'lik tarihi Likya Yolu, dünyada yürüyüş yapmak için en iyi parkurlardan biri olarak kabul edilir. Likya uygarlığına ait antik kalıntılar, köyler ve muhteşem Akdeniz manzarası eşliğinde yapılan yürüyüş, ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunuyor. 

4. Dalyan Kaplumbağaları: Dünyada sadece Dalyan sahillerinde yuva yapan ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan deniz kaplumbağaları (Caretta carettalar), her yıl Mayıs-Eylül aylarında Dalyan İztuzu Plajı'na gelerek yumurtlama yapmaktadır. Bu eşsiz doğa olayını gözlemlemek, kaplumbağaların korunmasına yönelik yapılan çalışmaları öğrenmek ziyaretçiler için ilgi çekicidir.

5. Akdeniz'in Sualtı Zenginlikleri: Akdeniz'in sualtı dünyası, renkli balık çeşitliliği, mercan oluşumları, deniz mağaraları ve batıklarıyla dalış tutkunları için bir cazibe merkezidir. Kaş, Kekova, Kalkan, Alanya, Adrasan gibi birçok noktada dalış okulları ve turları mevcuttur. Özellikle Kaş'ta bulunan B-24 savaş uçağı batığı ve gemi batıkları dünyaca ünlüdür.

6. Tarihi ve Arkeolojik Değerler: Akdeniz Bölgesi, tarih boyunca pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Antalya'daki Aspendos, Perge, Termessos, Side antik kentleri, Muğla'daki Kaunos, Tlos, Fethiye Likya kaya mezarları, Mersin'deki Kızkalesi, Uzuncaburç gibi tarihi eserler günümüze kadar ulaşmıştır. Bu eşsiz tarihi miras, Akdeniz turizminin en önemli unsurlarından biridir.

7. Yat Turizmi: Akdeniz kıyıları, yat turizmi için son derece elverişlidir. Bodrum, Marmaris, Göcek, Kaş, Finike, Kemer gibi yat limanları ve koyları Türkiye'nin en önde gelen yat turizm merkezlerindendir. Özellikle 'Mavi Yolculuk' olarak bilinen tekne turları ile koyları, adaları ve antik kentleri denizden keşfetmek oldukça popülerdir.

8. Adrenalin Sporları: Akdeniz Bölgesi, adrenalin tutkunlarına da hitap etmektedir. Antalya'nın Köprülü Kanyon'unda rafting, Alanya, Kaş ve Kemer'de deniz paraşütü, parasailing, jet ski, Fethiye Babadağ'da yamaç paraşütü gibi çeşitli su ve hava sporları yapılabilmektedir. 

9. Doğa Yürüyüşü ve Kamp: Akdeniz Bölgesi, doğa yürüyüşü ve kamp için uygun birçok rotaya sahiptir. Antalya'daki Göynük Kanyonu, Muğla'daki Saklıkent Kanyonu, Göcek koyları ve Kabak Koyu çevresi en popüler yürüyüş ve kamp alanlarıdır. Eşsiz doğa manzaraları eşliğinde yapılan yürüyüşler ve kamp deneyimleri doğa severlerin ilgisini çekmektedir.

10. Akdeniz İklimi ve Bitki Örtüsü: Tipik bir Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü bölgede, yıl boyu güneşli, yaz mevsimi sıcak-kurak, kış mevsimi ılık ve yağışlı geçmektedir. Bu iklim koşulları Akdeniz bitki örtüsü olarak bilinen maki bitki topluluklarının gelişmesini sağlamıştır. Zengin bitki çeşitliliği, yaban hayatı ve kuş gözlemciliği için de bölgeyi cazip hale getirmektedir.

Sonuç olarak, Akdeniz Bölgesi sahip olduğu eşsiz doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel değerleri, iklimi, sualtı ve su üstü aktiviteleri ile her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapmaktadır. Muhteşem plajları, antik kentleri, kanyonları, yürüyüş rotaları ve doğal sit alanları ile Akdeniz kıyıları keşfedilmeyi bekleyen eşsiz güzelliklere sahiptir. Tüm bu özellikler bölgeyi hem yurtiçi hem de yurtdışında gözde bir cazibe merkezi haline getirmektedir. Akdeniz Bölgesi'nin sunduğu doğa, tarih, macera, dinlenme ve eğlence fırsatlarını bir arada yaşamak isteyen herkesin mutlaka görmesi gereken bir turizm cennetidir.

Akdeniz Doğal Güzellik Önerileri

Akdeniz Bölgesi'nin Doğal Güzellikleri: Bir Cennet Bahçesine Yolculuk

Akdeniz Bölgesi, eşsiz doğal güzellikleriyle ziyaretçilerine unutulmaz bir tatil deneyimi sunmaktadır. Masmavi denizi, altın sarısı kumsalları, yemyeşil ormanları ve zengin bitki örtüsüyle büyüleyen bu bölge, doğa tutkunları için vazgeçilmez bir destinasyon haline gelmiştir.

Akdeniz'in kristal berraklığındaki suları, dalış meraklılarına büyüleyici bir sualtı dünyasının kapılarını açarken, turkuaz koylar ve plajlar, deniz ve güneşin tadını çıkarmak isteyenlere muhteşem bir manzara sunmaktadır. Patara, Kaputaş, Konyaaltı ve Kleopatra gibi ünlü plajlar, ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatmaktadır.

Akdeniz Bölgesi'nin en önemli doğal güzelliklerinden biri de yemyeşil ormanlarıdır. Çam, sedir ve kızılçam ağaçlarıyla kaplı bu ormanlar, doğa yürüyüşleri ve trekking için ideal rotalar sunmaktadır. Başkonuş Yaylası ve Gömbe Yaylası gibi yaylalar, doğayla iç içe bir tatil deneyimi yaşamak isteyenler için mükemmel seçeneklerdir.

Bölgenin zengin bitki örtüsü de doğa severlerin ilgisini çekmektedir. İlkbaharda rengarenk çiçeklerle bezenen Akdeniz Bölgesi, zeytin ağaçları, keçiboynuzu, defne, mersin ve lavanta gibi bölgeye özgü bitki türleriyle de ünlüdür. Bu eşsiz flora, bölgeye ayrı bir güzellik katmaktadır.

Akdeniz Bölgesi'ndeki şelaleler ve kanyonlar da doğa harikası manzaralar sunmaktadır. Manavgat, Düden ve Kurşunlu şelaleleri, serin sularıyla ferahlarken, Köprülü Kanyon, Kapuz Kanyonu ve Yazılı Kanyon gibi kanyonlar, doğa yürüyüşleri ve macera sporları için ideal rotalar oluşturmaktadır.

Bölgedeki mağaralar da doğal güzellikleriyle ön plana çıkmaktadır. Dünyaca ünlü Damlataş Mağarası ve Karain Mağarası, hem doğal oluşumlarıyla hem de tarihi geçmişleriyle ziyaretçilerini büyülemektedir.

Akdeniz Bölgesi'ndeki doğa parkları, milli parklar ve tabiat parkları da bölgenin doğal zenginliklerini korumak ve sergilemek için önemli alanlardır. Buralarda yapılan doğa yürüyüşleri, farklı bitki ve hayvan türlerini gözlemleme imkanı sunmaktadır.

Sonuç olarak, Akdeniz Bölgesi'nin doğal güzellikleri, ziyaretçilerine eşsiz bir tatil deneyimi sunmaktadır. Masmavi denizi, yemyeşil ormanları, zengin bitki örtüsü, şelaleleri, kanyonları, mağaraları ve koruma altındaki alanlarıyla bu bölge, doğa tutkunlarının mutlaka keşfetmesi gereken bir cennet bahçesidir. Akdeniz Bölgesi'nin büyüleyici doğal güzelliklerini keşfetmek ve bu eşsiz atmosferde huzurun tadını çıkarmak için daha fazla beklemeyin. Siz de bu muhteşem bölgenin sunduğu doğal hazineleri deneyimleyin ve unutulmaz bir tatil yaşayın.

Akdeniz Bölgesi'nin Doğal Cennetleri: Denizden Dağlara Eşsiz Güzellikler

Akdeniz Bölgesi, Türkiye'nin en büyüleyici doğal güzelliklerine ev sahipliği yapan bir cennet köşesidir. Masmavi denizi, altın sarısı kumsalları, yemyeşil ormanları ve zengin bitki örtüsüyle ziyaretçilerini büyüleyen bu bölge, unutulmaz bir tatil deneyimi sunmaktadır. Patara, Kaputaş, Konyaaltı ve Kleopatra gibi dünyaca ünlü plajları, turkuaz renkli berrak suları ve eşsiz koylarıyla deniz tutkunlarını cezbetmektedir. Bölgenin sualtı zenginlikleri, renkli balıkları, mercanları ve antik kalıntılarıyla dalış meraklılarına büyüleyici bir dünya sunmaktadır.

Çam, sedir ve kızılçam ağaçlarıyla kaplı muhteşem ormanları, Başkonuş Yaylası ve Gömbe Yaylası gibi yemyeşil yaylaları, doğa yürüyüşleri ve trekking için ideal rotalar oluşturmaktadır. Akdeniz iklimine özgü zeytin ağaçları, keçiboynuzu, defne, mersin ve lavanta gibi endemik bitki türleri, bölgenin flora zenginliğini gözler önüne sermektedir.

Manavgat, Düden ve Kurşunlu gibi görkemli şelaleler, Köprülü Kanyon, Kapuz Kanyonu ve Yazılı Kanyon gibi etkileyici kanyonlar, doğa severlere unutulmaz manzaralar sunmaktadır. Dünyaca ünlü Damlataş Mağarası ve tarih kokan Karain Mağarası, hem doğal oluşumları hem de tarihi geçmişleriyle ziyaretçilerini büyülemektedir. Bölgedeki doğa parkları, milli parklar ve tabiat parkları, Akdeniz'in eşsiz doğal güzelliklerini korurken, ziyaretçilerine farklı bitki ve hayvan türlerini gözlemleme fırsatı sunmaktadır.

Akdeniz Bölgesi'nin sunduğu bu doğal hazineler, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti kendine çekmektedir. İster sakin bir koyda huzurun tadını çıkarın, ister popüler plajlarda güneşin ve denizin keyfini sürün, ister yemyeşil ormanlarda doğa yürüyüşü yapın, Akdeniz Bölgesi size unutulmaz anlar yaşatacaktır. Bölgenin ılıman iklimi, özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında, doğayla iç içe bir tatil için mükemmel koşullar sunmaktadır.

Akdeniz Bölgesi'nin eşsiz doğal güzelliklerini keşfetmek, turkuaz sularda serinlemek, yemyeşil ormanlarda temiz havayı ciğerlerinize çekmek ve bu cennet köşesinde huzurun tadını çıkarmak için daha fazla beklemeyin. Siz de Türkiye'nin bu muhteşem bölgesini ziyaret edin, doğanın kucağında unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayın ve Akdeniz'in büyüsüne kapılın. Akdeniz Bölgesi, doğal güzellikleriyle sizi bekliyor!

  • Akdeniz Bölgesi, muhteşem plajları, kristal berraklığında denizi, eşsiz koyları, dağlık manzaraları ve yemyeşil doğasıyla bilinir. Antalya'nın turkuaz suları, Fethiye'nin gizemli koyları, Muğla'nın enfes sahilleri ve Pamukkale'nin benzersiz travertenleri gibi birçok doğal güzellik bölgede keşfedilmeyi bekliyor.

  • Akdeniz Bölgesi, doğa severler için bir cennettir. Yamaç paraşütü, trekking, doğa yürüyüşleri, dağ bisikleti turları, su altı dalışı ve deniz kayağı gibi birçok aktiviteye olanak sağlar. Ayrıca, Saklıkent Kanyonu'nda kanyon geçişi yapmak veya Olympos Milli Parkı'nda doğa yürüyüşü yapmak da unutulmaz deneyimler sunar.

  • Akdeniz Bölgesi'nin muhteşem manzaralarıyla dolu olduğu söylenebilir ancak en dikkat çeken manzaralardan biri, Antalya'nın yüksek noktalarından birinden Akdeniz'in sonsuz maviliğini izlemektir. Ayrıca, Fethiye'nin Babadağ zirvesinden yamaç paraşütü yaparken gördüğünüz manzara da unutulmazdır. Bunların dışında, Kaş'ın tepelerinden veya Tahtalı Dağı'ndan bölgenin nefes kesen manzaralarını seyredebilirsiniz.

İlgili İçerikler

Doğal güzellikler bakımından dünyanın en nadide coğrafyalarından biri olan Anadolu’da, 100’den fazla doğal göl bulunuyor. Ülkemiz Türkiye, son dönemde kuraklık...

Birbirinden etkileyici doğa harikalarını yakından görmek ve bunu yaparken kalabalıklardan uzak kalmak istiyorsanız, Isparta ülkemizde ziyaret edebileceğiniz en ideal kentlerden...

Ülkemizdeki kamp alanlarının ve kamping işletmelerinin büyük çoğunluğunda çadırınızı görkemli ağaçların gölgesine kurabiliyorsunuz. Ancak işi biraz daha öteye taşımak isteyen...

Kamp tutkunları buraya! Kışın kasvetli havası dağılmaya ve bahar kendini göstermeye başladığına göre çadırları ve ekipmanları dolaptan çıkarmanın vakti geliyor...

Antalya’nın kent merkezine yaklaşık 150 kilometre uzaklıkta bulunan ilçesi Demre, aynı zamanda kentin doğal güzellikleri ve tarihi mirasıyla en ön...

Antalya öyle gelişmiş bir turizm merkezi ki, burada herkesin hayalindeki tatile uygun bir ortam bulması çok kolay. Keza lüks oteller,...

Üç tarafı denizlerle çevrili, dört mevsimi hakkını vererek yaşayan ve iki kıtayı birbirine bağlayan bir ülkenin tatil cenneti olmaması mümkün...

Kulağımızda Sertab Erener ve “Kumsalda” şarkısı, hayalimizde o eşsiz sahillerde uzanmak…  Belki kendi ülkemizde belki dünyanın herhangi bir yerinde o...

Hem yaz hem de kış turizminde birbirinden popüler tatil destinasyonlarına ev sahipliği yapan Türkiye, kış sporu tutkunları için adeta bir...

Türkiye'deki En Önemli Tarihi Yapılar ve YerlerTürkiye, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış zengin bir kültürel mirasa sahiptir....

Kentin boğucu atmosferinden uzaklaşmak, doğayla baş başa kalmak ve biraz kafa dinlemek için keyifli bir kamp tatiline çıkmaya ne dersiniz?...

Kendine has bir ruhu olan tatil merkezlerinde vakit geçirmek, gerçekten ayrı bir keyif. Çünkü turizm potansiyeli yüksek olan ve her...

Antalya ülkemizde tatil denince ilk akla gelen şehirlerimizden. Üstelik sadece ülkemizde de değil... Antalya'nın dünya çapında turizm sektöründe haklı bir...

Bir yanına görkemli Toros Dağları’nı, bir yanına da Seyhan Nehri’ni almış olan Adana, ülkemizin turistik açıdan en etkileyici kentlerinden biri....

Türkiye, Amazon bölgesinde bulunan Brezilya veya Kuzey Amerika’nın en kuzeyinde yer alan Kanada kadar olmasa da akarsular bakımından oldukça zengin...

Lüks oteller cenneti Belek’e hoş geldiniz! Antalya’nın birçok farklı beldesinde birbirinden lüks ve seçkin otelle karşılaşmak mümkün ama özellikle Belek’te...

Popüler İçerikler
Dünyanın En Uzun Sahilleri: Dünyanın En Büyük 11 Plajı Plajlar ve Sahiller
Dünyanın En Uzun Sahilleri: Dünyanın En Büyük 11 Plajı

Kulağımızda Sertab Erener ve “Kumsalda” şarkısı, hayalimizde o eşsiz sahillerde...

Deniz Kenarı Kamp Alanları: Denize Sıfır En İyi 33 Çadır ve Karavan Kamp Alanı Kamp Alanları
Deniz Kenarı Kamp Alanları: Denize Sıfır En İyi 33 Çadır ve Karavan Kamp Alanı

Kentin boğucu atmosferinden uzaklaşmak, doğayla baş başa kalmak ve biraz...