nerdeneredenerdenerede
Sultanahmet Gezilecek Yerler

Sultanahmet Gezilecek Yerler

Sultanahmet Gezilecek Yerler

Sultanahmet Meydanı

Ayasofya, Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Yerebatan Sarnıcı, Sultan Ahmet Camii, Arasta Çarşısı… İstanbul’un turistik...

Sultanahmet Camii

Sultanahmet Camii, dünya çapında "Mavi Cami" olarak da bilinir ve İstanbul'un en önemli tarihi yapılarından...

Ayasofya Camii

Birçok kişi tarafından “Dünyanın Sekizinci Harikası” olarak tanımlanan ve geçmişten günümüze dek ulaşan en etkileyici...

Sultan Ahmet Camii

Dünyanın en ünlü ve görkemli camilerinden biri olarak tanımlayabileceğimiz Sultan Ahmet Camii, yolu İstanbul’a düşenlerin...

Sultanahmet Gezilecek En İyi Yerler

İstanbul’da tarihi yarımada içinde bulunan çoğu mekân yoğun ziyaretçi alan yerler ancak Sultanahmet bölgesi, başta Sultanahmet Camii, Ayasofya Camii ve Topkapı Sarayı olmak üzere tarihi ve mimari açıdan önemli pek çok eseri barındırması dolayısıyla Türkiye’nin ve İstanbul’un en çok ziyaret edilen turistik noktası.

Roma ve Bizans döneminden bugüne ulaşan eserler, Osmanlı’nın yönetim merkezi olan Topkapı Sarayı ve daha birçok yapı ile Sultanahmet gezilecek yerler denilince birçok seçenek karşımıza çıkıyor. Tarih, kültür, sanat, din… Sultanahmet Meydanı ve çevresi tüm ziyaretçilerin bir şekilde ilgisini çekecek birikime sahip. Sultanahmet’te Hipodrom’dan Topkapı Sarayı’na kadar olan bölgenin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınmış olması da buranın önemini tescilleyen bir durum. Bir başka deyişle, Sultanahmet gezilecek yerler listenize dâhil edeceğiniz yerler yıllardır özenle korunmaya çalışılıyor.

Sultanahmet Hakkında

Sultanahmet gezilecek yerler konusuna geçmeden önce Sultanahmet hangi semtte sorusunun cevabını verelim. İstanbul’un Fatih ilçesinin bir mahallesi olan Sultanahmet, Avrupa Yakası’ndadır ve Binbirdirek, Cankurtaran ve Küçükayasofya mahalleleri ile İstanbul Boğazı tarafından çevrelenmiştir.

İstanbul’un ilk kurulup geliştiği bölge olan tarihi yarımada ya da Suriçi bölgesi içinde yer alan Sultanahmet, tam da bu sebeple bünyesinde sayısız tarihi eser barındırmaktadır. Geçmişi Roma İmparatorluğu dönemine kadar götürülebilen ve Bizans İmparatorluğu zamanında Hipodrom, Osmanlı Devleti’nde ise Atmeydanı olarak anılan Sultanahmet Meydanı her dönemde meydan özelliğini korumuştur. Araba yarışları, at yarışları, cirit oyunu ve törenlerle şenliklere ev sahipliği yapan meydan aynı zamanda mitinglere ve ayaklanmalara da şahitlik etmiştir.

Sultanahmet'te Gezilecek En İyi Yerler

İstanbul’un merkez ilçesi Fatih’te gezilecek yerler deyince ilk akla gelen Sultanahmet bölgesi oluyor. Hatta yalnızca Fatih değil, İstanbul’da gezilecek yerler denildiğinde de ilk sayacağımız yerler Sultanahmet ve çevresinde yer alan mekânlar olur. Peki Sultanahmet’te gezilecek yerler nereler?

Sultanahmet gezilecek yerler arasında ilk söylememiz gereken elbette ki Sultan Ahmet Camii. Günümüzde bu bölgenin Sultanahmet olarak anılmasının müsebbibi olan camii, 1609 – 1616 yılları arasında Sultan I. Ahmet tarafından yaptırılmış olup camiinin mimarı Sedefkâr Mehmet Ağa’dır. Sultan Ahmet Camii’nin hemen karşısındaki Ayasofya Camii de Sultanahmet gezilecek yerler listenizin olmazsa olmazı. Yüzyıllara meydan okuyan bu eski kilise, 1935 yılında müzeye çevrilmişti ancak 2020 yılında tekrar camii statüsü kazandı.

Sultanahmet Camii Sultanahmet Camii, dünya çapında "Mavi Cami" olarak da bilinir ve İstanbul'un en önemli tarihi yapılarından biridir.

Ayasofya Camii Birçok kişi tarafından “Dünyanın Sekizinci Harikası” olarak tanımlanan ve geçmişten günümüze dek ulaşan en etkileyici yapılardan biri olan Ayasofya, onu ziyaret eden herkesi büyüleyebilecek detayları içinde barındıran bir tasarıma sahip.

Sultan Ahmet Camii Dünyanın en ünlü ve görkemli camilerinden biri olarak tanımlayabileceğimiz Sultan Ahmet Camii, yolu İstanbul’a düşenlerin görmeden dönmemesi gereken bir şaheser.

Sultanahmet Meydanı Ayasofya, Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Yerebatan Sarnıcı, Sultan Ahmet Camii, Arasta Çarşısı… İstanbul’un turistik ve tarihi açıdan önem taşıyan birçok durağına ev sahipliği yapan ve asırlara meydan okuyarak günümüze dek varlığını koruyan çok önemli bir meydan Sultanahmet.

Sultan Ahmet Camii’nin yan tarafına baktığımızda ise üzerinde birçok tarihi eseri barındıran Sultanahmet Meydanı ile karşılaşırız. Sultanahmet gezilecek yerler listenizde mutlaka olması gereken Sultanahmet Meydanı’nda Delfi’deki Apollon Tapınağı’ndan getirilen Yılanlı Sütun, Örme Dikilitaş ve Mısır’dan getirilen Obelisk bulunur. Ayrıca Alman imparatoru II. Wilhelm’in İstanbul’a ve II. Abdülhamid’e hediyesi olan Alman Çeşmesi de meydan üzerinde yer alır.

Sultanahmet Meydanı’na paralel konumda bulunan İbrahim Paşa Sarayı ise bugün Türk ve İslam Eserleri Müzesi olarak faaliyet gösteriyor. Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Türk – İslam eserlerinin sergilendiği ilk müze olma özelliğini taşıyor. İbrahim Paşa Sarayı’nın hemen arka sokağında ise İstanbul’un en büyük ikinci sarnıcı olan Binbirdirek Sarnıcı yer alır. Doğu Roma zamanında yapılmış bir diğer sarnıç da Şerefiye Sarnıcı’dır. Binbirdirek Sarnıcı’nın iki sokak üstünde bulunan Şerefiye Sarnıcı diğer sarnıçlara kıyasla daha küçüktür. Sultanahmet gezilecek yerler arasındaki en önemli yapılardan ve İstanbul’un en büyük kapalı sarnıcı olan Yerebatan Sarnıcı ise Ayasofya Camii’nin hemen karşısında bulunur.

Sultanahmet’te aslında çok önemli olan ancak çoğu kimsenin dikkat etmeden önünden geçip gittiği bir tarihi eser de Yerebatan Sarnıcı’nın hemen üstünde kalan Milyon Taşıdır. Bu taş, yapıldığı dönemde dünyadaki diğer Roma şehirlerinin İstanbul’a uzaklığını hesaplamak için kullanılmış, yani sıfır noktası kabul edilmiştir.

Ayasofya Camii ile Topkapı Sarayı arasında kalan Soğukçeşme Sokağı da Sultanahmet gezilecek yerler arasına kolaylıkla dâhil edebileceğiniz bir yer. Eski tarzda evlerin ve 1800’lerden kalma bir çeşmenin bulunduğu bu sokaktan yürüyerek Gülhane Parkı’na inebilir ya da Ayasofya’dan çıktıktan sonra buradan yürüyerek Topkapı Sarayı’na ulaşabilirsiniz. Topkapı Sarayı’na girmeden hemen önce III. Ahmet Çeşmesi’ni de şöyle bir incelersiniz. Oldukça sanatlı bu çeşme Osmanlı’da batı etkisinin mimaride ilk hissedildiği eserlerden biri.

Sultan Ahmet Camii’nin arkasında yer alan Arasta Çarşısı ya da diğer adıyla Sipahiler Çarşısı da Sultanahmet gezi rotası için düşünebileceğiniz yerlerden. Birbirinden güzel kilim, halı ve çinilerin satıldığı çarşıda hiçbir şey almasanız bile dolaşmaktan keyif alacağınıza eminiz. Arasta Çarşısı’nın içinden girilen Büyük Saray Mozaikleri Müzesi ise Sultanahmet gezilecek yerler arasında sayılabilecek bir diğer nokta. Geç Roma – Erken Bizans döneminden günümüze ulaşabilen mozaikleri görebileceğiniz müze, Sultanahmet’te gezilecek yerler arasında diğerlerine nispeten daha az ziyaretçi çeken bir mekân.

Sultan Ahmet Camii’nden biraz ileri gittiğimizde bizi Topkapı Sarayı ve bitişiğindeki İstanbul Arkeoloji Müzeleri karşılar. Ayasofya çevresinde gezilecek yerler olarak da zikredebileceğimiz bu mekânlardan Topkapı Sarayı’nda, Osmanlı Devleti’nin yanı sıra saray yaşamına dair bilgi alabilir ve Kutsal Emanetleri görebilirsiniz. Ayrıca Topkapı Sarayı’nın ilk avlusunda yer alan ve İstanbul’un ilk kilisesi ve müzesi unvanını elinde tutan Aya İrini Kilisesi de Sultanahmet gezilecek yerler listenize almanız gereken bir yapı. Topkapı Sarayı’nın hayli geniş bir alana yayıldığını ve sergilenen eser sayısının da yüksek olduğunu belirtelim. Burayı hakkıyla gezebilmek için 4 saat ve üzeri zaman ayırmanızı tavsiye ederiz. İstanbul Arkeoloji Müzeleri de Sultanahmet’te görmeniz gereken yerlerden biri. Arkeoloji Müzesi, Eski Şark Eserleri Müzesi ve Çinili Köşk Müzesi olmak üzere üç müzeyi içeren bir kompleks mahiyetindeki İstanbul Arkeoloji Müzeleri, yaklaşık bir milyon eserle gününüzün diğer yarısını alacak bir mekân.

İstanbul Arkeoloji Müzelerinin hemen alt kısmında ise sizi yüzlerce yıllık bir park karşılar: Gülhane Parkı. Sultanahmet’e geldiyseniz Gülhane’ye uğramadan dönmeyin deriz. Müzeleri ve Topkapı Sarayı’nı gezip dolaştıktan sonra bir yorgunluk kahvesi için buraya yönelebilirsiniz. Bunun yanı sıra Gülhane Parkı içinde yer alan İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi de Sultanahmet gezilecek yerler arasında sayabileceğimiz mekânlardan. Bir sürü de müze varmış canım, dediğinizi duyar gibiyim. Evet, doğru düşündünüz: Sultanahmet müzeler açısından zengin bir lokasyon.

Sultanahmet’e Ne Zaman Gidilir?

İstanbul’un Avrupa Yakası’nda yer alan Sultanahmet aslında yıl boyu ziyaret edilebilir. Marmara Bölgesi’nin en çok yağış alan şehirlerinden biri olan İstanbul’da yıl boyunca gözlenen en düşük sıcaklık -11 iken en yüksek sıcaklık +40 derecedir. Özellikle kurak memleketlerden gelenleri rahatsız edebilecek asıl husus ise İstanbul’un nemidir. Şehirde ortalama nispi nem oranı %75’tir ki bu da bazı günler – çok hassassanız – nemi koklayabileceğiniz anlamına gelir. İstanbul’da kar yağışı çok sık karşılaşılan bir hava olayı olmamakla birlikte Aralık – Mart aylarında az da olsa kar yağışı görülebilmektedir. Sultanahmet gezilecek yerler için yola çıkmadan önce hava durumunu kontrol edip yanınıza alacağınız eşyaları ona göre belirlemekte fayda var.

Sultanahmet’te Nerede Kalınır?

Sultanahmet bölgesini gezecekseniz ve İstanbul’a şehir dışından geldiyseniz Sultanahmet çevresi oteller konaklama için düşünebileceğiniz alternatifler arasında. Sultanahmet otel seçeneklerini araştırırsanız fiyat ve kalite açısından yelpazenin geniş olduğunu göreceksiniz. Kimi oteller oda kahvaltı olarak çalışıyor. Burada aynı zamanda apart oteller ve lüks oteller de bulunuyor.

Kalacağım yerin Sultanahmet gezilecek yerler ile uzaklığı çok mühim değil, derseniz İstanbul içinde merkezi başka lokasyonlarda da otel araştırabilirsiniz. Beşiktaş’ta Barbaros Bulvarı, Dolmabahçe Caddesi ve Çırağan Caddesi yakınlarında konaklayabileceğiniz birçok otel bulunur. Buralarda uygun fiyatlı oteller bulabileceğiniz gibi balayı otelleri ve lüks oteller de görebilirsiniz. Beşiktaş’ın yanı sıra Taksim otelleri de Sultanahmet’e kolay ulaşım sağlayacaktır. Taksim’den yalnızca Sultanahmet’e değil, İstanbul’un her yerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Sultanahmet gezilecek yerler ile daha yakın mesafede bulunan semtlere geldiğimizde Karaköy, Eminönü ve Sirkeci karşımıza çıkıyor. Karaköy alışveriş ve yeme içme açısından birçok seçeneğin bulunduğu bir lokasyon olduğu gibi Sultanahmet’e giden tramvay hattına yakınlığıyla da seyahatiniz sırasında işinizi kolaylaştıracaktır. Eminönü ve Sirkeci araç ve insan trafiğiyle İstanbul’un en yoğun noktalarından. Dolayısıyla İstanbul’un bu hareketliliğini ilk elden yaşamak isterseniz bu Eminönü otelleri ya da Sirkeci otelleri sizin için tatmin edici olacaktır. Araç trafiğinin yoğun olması, elbette pek çok ulaşım alternatifinin bulunması anlamına geliyor. İstanbul’un her yerine ulaşım sağlayabileceğiniz alternatifleri barındıran bu semtlerden ayrıca Sultanahmet’e giden tramvay hattı geçiyor.

Sultanahmet gezilecek yerler ve çevresine en yakın otel seçenekleri Beyazıt ve Aksaray olarak da sayılabilir. Beyazıt otelleri arasında her bütçeye uygun mekânlar bulunuyor. Kimi otellerde odalar daha küçük kalırken kimi oteller özellikle çocuklu ailelerin rahatlıkla konaklayacağı büyüklükte odalara sahip. Aksaray otelleri arasından tramvay hattına yakın olan seçenekler de Sultanahmet gezinizde tercih edebileceğiniz yerler arasında. Konaklamanız boyunca belirli bir standartta hizmet almak isterseniz hem Beyazıt hem de Aksaray’da zincir otellere rastlamak mümkün.

Sultanahmet’e Nasıl Gidilir?

Sultanahmet’e ulaşım konusuna geçmeden önce Sultanahmet’e nasıl gidilir sorusunu cevaplayalım. Yani öncelikle İstanbul’a ulaşım konusuyla ilgili bilgi verelim. İstanbul’a Türkiye’nin her yerinden otobüs ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Ankara’dan İstanbul’a otobüs yolculuğu 6 – 7 saat kadar sürmektedir. İzmir’den İstanbul’a ise 7 – 8 saat içinde ulaşılabilmektedir. İstanbul’a otobüsle geliyorsanız ve Sultanahmet gezilecek yerler listenizdeki mekânlara yakın bir yerde konaklamak isterseniz Alibeyköy Cep Otogarı ya da Esenler Otogarı’nda inebilirsiniz. Çoğu firmanın şehir içine servisi bulunur ve ayrıca otogarlardan şehir merkezine ulaşım kolaydır.

Ankara’dan İstanbul’a uçak yolculuğu 1 saat kadar sürmektedir. İzmir’den İstanbul’a uçak yolculuğu ise 50 dakika – 1 saat arası zaman alır. Uçakla İstanbul Havalimanı’na gelirseniz Havaist otobüslerini kullanarak Sultanahmet, Taksim, Aksaray, Beyazıt, Beşiktaş başta olmak üzere İstanbul’un pek çok ilçesine kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Atatürk Havalimanı’na varışlarda ise metro hattını kullanarak Yenikapı’ya gelebilir ve buradan da M2 metro hattını ya da yürüyerek ulaşabileceğiniz Bağcılar – Kabataş tramvay hattını kullanarak Sultanahmet gezilecek yerler arasında saydığımız noktalara yakın duraklara ulaşabilirsiniz.

Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yapacaksanız Havaş otobüsleriyle Taksim’e ulaşabilirsiniz. Ayrıca havalimanı içinden Kadıköy ve Üsküdar yönüne giden İETT otobüsleri de kalkmaktadır.

 Sultanahmet’e Ulaşım

Sultanahmet gezilecek yerler ve çevresi, İstanbul içinde en kolay ulaşım sağlayabileceğiniz bölgelerdendir. Eminönü Sultanahmet arası 2,5 kilometrelik bir mesafedir ve 25-30 dakika yürüyerek Eminönü’nden Sultan Ahmet Camii’ne ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra Eminönü’nden Bağcılar yönüne giden tramvaya binip Sultanahmet durağında inerseniz de Sultan Ahmet Camii’ne ve bölgedeki saydığımız tüm tarihi yapılara yürüyerek kolayca ulaşabilirsiniz.

Taksim yönünden gelecekseniz Eminönü’ne otobüsle ulaşmak mümkün olacaktır. Bununla birlikte Yenikapı yönüne giden metroya binerek Vezneciler durağında inip beş dakikalık yürüyüşle Laleli-Üniversite tramvay durağına ulaşabilir ve oradan Kabataş yönüne giden travmaya binerek Sultanahmet durağına gidebilirsiniz.

Bu saydığımız lokasyonların hepsi Avrupa Yakası’nda. Peki Anadolu Yakası’ndan Sultanahmet’e nasıl giderim? Sultanahmet gezilecek yerler için Kadıköy’den ya da Üsküdar’dan Marmaray’ı kullanarak Sirkeci’ye ulaşabilir ve Sirkeci tramvay durağından Bağcılar yönüne giden tramvaya binip Sultanahmet durağında inebilirsiniz. Biraz deniz havası alalım, yer altından gitmeyelim diyorsanız Kadıköy’den veya Üsküdar’dan Şehir Hatları ya da özel vapurları kullanarak Eminönü’ne varabilir ve Eminönü tramvay durağından Bağcılar yönüne giden tramvaya binip Sultanahmet durağında inebilirsiniz.

Sultanahmet’te Ne Yenir?

Sultanahmet gezilecek yerler ve çevresinde yeme içme için pek çok alternatif bulunduğunu söyleyebiliriz. Dünyanın dört bir yanından ziyaretçilerin geldiği bu bölgede Türk mutfağının en iyi örneklerini bulabileceğiniz gibi dünya mutfağından yemekleri de tadabilirsiniz. Yalnızca ana cadde üzerinde bile onlarca restoran ve kafe bulmak mümkündür. Bununla birlikte Sultanahmet’te yemek yenecek yerler konusunda araştırma yapıyorsanız ana cadde üzerindeki restoranlarla sınırlı kalmamanızı öneririz. Sultanahmet’in arka sokaklarında ve ara sokaklarda da hem yiyecek hem de içecek konusunda gözünüzü ve gönlünüzü doyuracak bir sürü mekânı keşfedebilirsiniz.

Sultanahmet, bir yerde oturup yemek için uzun uzun vakit ayırmak istemeyenler için de onlarca alternatifin bulunduğu bir nokta. Ekmek arası köfte veya dönerinizi alıp Sultan Ahmet Camii’nin ön tarafındaki banklarda etrafı seyrederek öğle yemeğini halledebilirsiniz. Benim yeterince zamanım var ve yemeğimin tadını çıkarmak istiyorum diyorsanız geleneksel Türk mutfağının en leziz yemekleri ve tatlıları Sultanahmet gezilecek yerler ve çevresindeki restoranlarda sizleri bekliyor.

 Sultanahmet Kaç Günde Gezilir?

Sultanahmet gezisi için ne kadar süre ayırmak isteyeceğiniz aslında size bağlı. Yukarıda saydığımız mekânların tümünü gezmek ya da bazılarını Sultanahmet gezilecek yerler listenizin dışında bırakmak istemenize göre buraya ayırmanız gereken süre de değişecektir. Bununla birlikte Sultanahmet Camii, Ayasofya Camii, Yerebatan Sarnıcı, Topkapı Sarayı ve İstanbul Arkeoloji Müzeleri gibi temel yerleri gezeyim, diğerleri için vakit ayırmak istemiyorum derseniz bunları iyi bir programla bir gün içinde bitirebilirsiniz. Sultanahmet’te gezilecek yerler için yalnızca bir gün ayırabilecekseniz sabah erkenden yola düşerek öncelikle Topkapı Sarayı, İstanbul Arkeoloji Müzeleri ve Yerebatan Sarnıcını gezmenizi öneririz. Buraların sabit açılış kapanış saatleri olduğundan önce bu mekânları bitirirseniz günün geri kalanında da Ayasofya ve Sultanahmet’i görebilirsiniz. Topkapı Sarayı ve İstanbul Arkeoloji Müzeleri’ne gitmeden önce biraz araştırma yapıp özellikle ilginizi çeken bölümler ve eserler için bir liste hazırlarsanız ziyaretiniz daha verimli geçebilir. Ayrıca zaman yönetimi açısından da bu daha faydalı bir yöntem olacaktır.

Aslında bizim tavsiyemiz Sultanahmet gezilecek yerler için en az 2 gün ve hatta mümkünse daha fazla zaman ayırmanız zira böylelikle Topkapı Sarayı ve İstanbul Arkeoloji Müzeleri’ni hakkıyla gezip görebilirsiniz. Ayrıca Sultanahmet bölgesinde gezilecek yerler içinde saydığımız diğer noktaları da ziyaret etme fırsatınız olur. Bununla birlikte başta da söylediğimiz gibi tatilinizin süresi elbette ki tamamen size bağlı.

Sultanahmet’te Alışveriş

Sultanahmet gezilecek yerler listenizdeki noktaları ziyaret ettiniz ama bir de alışveriş yapmak istiyorum, nereye gideyim diyorsanız Sultanahmet ve çevresinde alışveriş yapabileceğiniz binlerce dükkân olduğunu söylemeliyiz. Sultanahmey Meydanı civarında özellikle turistlere yönelik hediyelik eşyaların satıldığı dükkânlarda çeşit çeşit kilimler, halılar, otantik lambalar, çantalar bulabilirsiniz. Bunun yanı sıra Sultanahmet ve İstanbul temalı kartpostal, buzdolabı magneti, kupa ve anahtarlık modelleri de raflarda satın alınmayı bekliyor.

Tarihi Sultanahmet bölgesinde büyük alışveriş merkezleri olmadığını belirtmeliyiz. Bununla birlikte Beyazıt tarafında bulunan ve yüzlerce yıldır ayakta olan Kapalı Çarşı’ya yürüyerek ya da tramvayla ulaşabilirsiniz. Sultanahmet bölgesine yakın konumda bulunan Aksaray’da ise modern anlamda bir alışveriş merkezi olan Historia AVM’de giyimden teknolojiye pek çok kategoride eşyayı bulabilirsiniz. Alışveriş için Eminönü ve Taksim’i düşünebilirsiniz. Eminönü’nde de alışveriş merkezi bulunmamakla birlikte semtin kendisi açık bir alışveriş merkezidir desek yanlış olmaz. Taksim’de ise yine irili ufaklı birçok dükkânın yanı sıra Demirören AVM yer alır.

  • İstanbul’un Avrupa Yakası’nda yer alan Sultanahmet aslında yıl boyu ziyaret edilebilir. Marmara Bölgesi’nin en çok yağış alan şehirlerinden biri olan İstanbul’da yıl boyunca gözlenen en düşük sıcaklık -11 iken en yüksek sıcaklık 40 derecedir.

  • Sultanahmet bölgesini gezecekseniz ve İstanbul’a şehir dışından geldiyseniz Sultanahmet çevresi oteller konaklama için düşünebileceğiniz alternatifler arasında. Sultanahmet otel seçeneklerini araştırırsanız fiyat ve kalite açısından yelpazenin geniş olduğunu göreceksiniz. Kimi oteller oda kahvaltı olarak çalışıyor. Burada aynı zamanda apart oteller ve lüks oteller de bulunuyor.

  • Sultanahmet’e ulaşım konusuna geçmeden önce Sultanahmet’e nasıl gidilir sorusunu cevaplayalım. Yani öncelikle İstanbul’a ulaşım konusuyla ilgili bilgi verelim. İstanbul’a Türkiye’nin her yerinden otobüs ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Ankara’dan İstanbul’a otobüs yolculuğu 6 – 7 saat kadar sürmektedir. İzmir’den İstanbul’a ise 7 – 8 saat içinde ulaşılabilmektedir. İstanbul’a otobüsle geliyorsanız ve Sultanahmet gezilecek yerler listenizdeki mekânlara yakın bir yerde konaklamak isterseniz Alibeyköy Cep Otogarı ya da Esenler Otogarı’nda inebilirsiniz. Çoğu firmanın şehir içine servisi bulunur ve ayrıca otogarlardan şehir merkezine ulaşım kolaydır.

İlgili İçerikler

Yahya Kemal’in “Sade bir semtini sevmek bile ömre değer.” dediği, Orhan Veli’nin gözleri kapalı dinlediği, Cahit Sıtkı’nın “gökyüzü mahallesi”, Sezai...

Dünyanın turizm açısından en popüler şehirlerinden birisi olan İstanbul için, aylarca gezseniz bile bitiremeyeceğiniz kadar kalabalık bir keşif listesi oluşturmanız...

Dünyanın birçok farklı noktasında, taşıdığı mimari üslupla ve büyüleyici görünümüyle herkesi kendine hayran bırakan sayısız farklı yapı var. Ancak bunların...

Popüler İçerikler
İstanbul Gezilecek Tarihi Yerler: İstanbul'da Görülmesi Gereken En Önemli 15 Tarihi Yer Gezilecek Yerler
İstanbul Gezilecek Tarihi Yerler: İstanbul'da Görülmesi Gereken En Önemli 15 Tarihi Yer

Dünyanın turizm açısından en popüler şehirlerinden birisi olan İstanbul için,...

En Etkileyici Mimari Yapılar: Dünyanın En Görkemli 15 Mimari Yapısı Gezilecek Yerler
En Etkileyici Mimari Yapılar: Dünyanın En Görkemli 15 Mimari Yapısı

Dünyanın birçok farklı noktasında, taşıdığı mimari üslupla ve büyüleyici görünümüyle...